aksd home mail
Keresés:

Épületenergetikai fejlesztés megújuló energiaforrás
hasznosítással kombinálva

Köszöntő

Tisztelt Érdeklődő!

Az A.K.S.D. Városgazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaság az észak-alföldi régió piacvezető hulladékgazdálkodási vállalataként európai színvonalú szolgáltatásainkkal Debrecenben és 153 településen nap mint nap közel hatszázezer ember életét könnyítjük meg. Alapvető céljaink 1992 óta változatlanok: számunkra legfontosabb a minőségi munkavégzés, vevőink elégedettsége, valamint környezetünk védelme és megóvása.

Ahhoz, hogy a fenti célokat teljesítsük, elengedhetetlen a munkatársak megfelelő munkakörnyezetének biztosítása, a hozzánk érkező partnerek (vevők, beszállítók) színvonalas üzleti környezetének biztosítása, a Kft. üzemeltetési feltételeinek javulása.

A fejlesztés a Környezet és Energia Operatív Program keretében most megvalósítás alatt lévő komplex energetikai felújítás, melynek részleteivel a jelen honlap segítségével ismerkedhetnek meg!

A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft.
Vezetősége

Cégbemutatás

Az A.K.S.D. Kft. az Észak-alföldi régió piacvezető hulladékhasznosítási vállalata. Szolgáltatási területe Debrecen mellett 153 települést fed le, és összesen közel 600.000 lakost érint.

A vállalat 49%-ban magyar (Debreceni Vagyonkezelő Zrt.), 51%-ban külföldi szakmai befektetők (az A.S.A és az AVE Kft) tulajdonában van, 6 leányvállalata közül 5 Magyarország, 1 pedig Románia területén található.

A cég tevékenységi területei: hulladékgazdálkodás, közterület-fenntartás, kegyeleti szolgáltatás, temető-fenntartás, valamint az előbbi tevékenységi területekhez kapcsolódóan saját termékek előállítása és értékesítése.

Hulladékgazdálkodási tevékenysége: a lakossági és közületi szemétszállítás mellett, amely Debrecen mellett a régió 24 településén valósul meg, konténeres hulladékszállítást, szelektív hulladékgyűjtést, válogatást és bálázást, valamint a Debreceni Vízmű Zrt. tevékenysége során keletkező szennyvíziszap hulladék komposztálását végzi.

Debrecenben a szervezett kommunális hulladékgazdálkodás 1992-ben új alapokon indult el. Az A.K.S.D. Kft. modern, környezetkímélő, alacsony zajszinttel működő, pormentes, nagytömörítési hatékonysággal működő gyűjtőjárművek rendszeresítése mellett a szilárd hulladékok gyűjtésére egységes gyűjtőedényzettel látta el Debrecen ingatlanjait.

A fentiek mellett hulladékgazdálkodási tevékenysége keretében: veszélyes hulladék ártalmatlanításával, elektronikai hulladékok begyűjtésével, és bontásával, konyhai ételhulladék gyűjtésével, egészségügyi hulladék fertőtlenítésével is foglalkozik.


A Kft. valamennyi dolgozója arra törekszik, hogy a szolgáltatásokat igénybevevők ellátása a legmagasabb színvonalon történjen.

További bővebb információt az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft.-ről a www.aksd.hu oldalon találnak.

 

Az energetikai projekt

Elkészült az az átfogó energetikai fejlesztés, amely idén tavasszal kezdődött az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. székhelyén. 


A projekt keretében a födém- és a homlokzat hőszigetelését, napkollektor rendszer telepítését, valamint a nyílászárók cseréjét végezték el, illetve korszerűsítették a fűtési rendszert. A munkálatokhoz 49,8 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a Kft. az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt teljes költsége 99,6 millió forint.


Debrecen és a környék településének hulladékszállítását végző cég központi telephelyén 2012 májusában kezdődtek meg a felújítási munkálatok.
A fejlesztés két különálló épületet érint, az „Igazgatói és iroda épület”-et, valamint a „Szociális és iroda épület”-et. Az épületekben irodák és szociális helységek (zuhanyzók, mosdók öltözők) találhatóak.
Az építéskor korszerűnek számító épületek külső hőszigetelés nélkül épültek, így már nem felelnek meg az építészeti-hőtechnikai előírásoknak, a hőveszteség jelentős, melynek minimalizálása is a projekt célja.
A fűtést modern kazánokkal központi fűtés rendszer biztosítja az épületekben. A kazánház különálló épületben található. A melegvíz felhasználás jelentős, hiszen több mint 180 dolgozó számára biztosít a rendszer melegvizet. Az előállítási költségek racionalizálása a cél a napkollektor rendszer telepítésével és üzembe helyezésével.
Az épületek belső világítás rendszere elavult, cseréje időszerű, egyrészt energiatakarékossági, másrészt ergonómiai szempontok miatt.
A projekt megvalósításával a gázfelhasználás és kapcsolódó fűtési költségek, villamos energia ráfordítások csökkennek, a környezeti károsanyag terhelés minimalizálódik. A karbantartási-üzemelési költségek racionalizálódnak, a rendelkezésre álló erőforrások optimálisabban felhasználhatóak lesznek, a társaság gazdálkodása eredményesebbé válik.

A Kohéziós Alap társfinanszírozásával megvalósult beruházás célja az energetikai hatékonyság növelése, az energia-felhasználás mértékének csökkentése, valamint a költséghatékony intézményi működés megvalósítása volt. Az energetikai célok mellett kiemelt szerepet kapott a projektben a szolgáltatás ellátáshoz szükséges minőségi környezet kialakítása, hiszen az épületek a partnereknek (vevők, beszállítók), koncentrált üzleti környezetet, munkatársaknak megfelelő munkakörnyezetet biztosít.


A projekt teljes költsége 99 600 000 Ft, melyből 49 800 000 Ft pályázati forrás. A fennmaradó részt, 49 800 000 Ft-ot az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. biztosította, saját költségvetése terhére. A támogatás intenzitása 50 %.

A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft.
Cím: 4031 Debrecen, István út 136.

Kapcsolat

A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft.
Cím: 4031 Debrecen, István út 136.

Galéria