Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Február 02.  |  16:03

24 órás ügyeletet tart az AKSD a várható havazás miatt

A cég az önkormányzat megrendelése után egy órán belül megkezdi a városi utak síktalanítását. A Magyar Közút Nonprofi Zrt. is folymatosan figyeli az időjárás előrejelzést. Ha szükséges, akár 80 munkagéppel látnak munkához.

A szikrázó napsütés ellenére csütörtökön átlagosan mínusz 7 fokot mértek Debrecenben. Az utak még mindenhol jól járhatók voltak, szombattól azonban a rendkívüli hideg mellé erős északi szél és akár 30 centiméter hó is érkezhet. Az AKSD Kft. telephelyén 24 órás ügyeletet tartanak. A gépek akkor indulnak el, ha azt az önkormányzat elrendeli.

24 órás ügyeletet tart az AKSD a várható havazás miatt

- Az AKSD Kft.-nek 66 fő és 45 gépjármű áll rendelkezésére, hogy elvégezze a síktalanítást, de ez abban az esetben lehetséges, ha az önkormányzat megrendeli tőlünk a munkát – tájékoztatott Juhász Judit, az AKSD Kft. PR vezetője.

Az utakat a Nagyerdő kivételével só és homok egy-öt arányú keverékével szórják. A havat 6 centiméteres vastagság felett tolják el ugyanezek a munkagépek, úgy, mint az országutakon. A megye több mint 1500 kilométeres úthálózatát a Magyar Közút Zrt. síktalanítja, ha szükséges. A hétvégére várható hidegben azonban már valószínűleg nem tudják sózni az aszfaltot.

- Mínusz 8 censius fok alatt a kiszórt só már nem hat, hiszen olyan hideg van, hogy nem fejti ki síkosságmentesítő hatását. Ekkor érdesítő anyagot, úgynevezett zúzalékot, vagy folyami homokot használunk – magyarázza Klenóczki Károly, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának vezetője.

A Magyar Közút Zrt. 4 megyei telephelyén összesen 39 saját és 9 bérelt munkagéppel dolgoznak. Rendkívüli körülmények esetén további 31 hókotrót tudnak munkába állítani, vállalkozók segítségével.

Forrás: Dehir

24 órás ügyeletet tart az AKSD a várható havazás miatt

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!