Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Március 23.  |  11:57

25 milliót költ idén az illegális szemétlerakók felszámolására a város

Több tonna szemét szennyezi a Debrecen környéki erdőket és a külvárosi utcákat. A Nyírerdő és az önkormányzat is több millió forintot költ évente az illegális szemétlerakók felszámolására. A megtisztított területek azonban újra és újra megtelnek hulladékkal.

Egy kisebb lakást be lehetne rendezni az erdő közepén hagyott tárgyakból. Van aki még arra sem volt rest, hogy a televízióját, a hűtőszekrényét, vagy a számítógép monitorját a természetbe hordja ki.

25 milliót költ idén az illegális szemétlerakók felszámolására a város

A tavaszias időben folyamatosan szedik a szemetet Erdőspusztán a közfoglalkoztatottak. Egy nap alatt csaknem 20 zsák telt meg a hulladékkal. A Debrecen környéki 8500 hektárnyi erdőségben évente több száz köbméter illegálisan lerakott szemetet gyűjt össze a Nyírerdő Zrt. A munka évente több millió forintba kerül.

- Jelentős költségeink is felmerülnek emiatt. Az AKSD-nek szállítjuk a begyűjtött mennyiséget. Ez az elmúlt években összességében közel 3 millió forintot tett ki – mondta el Fekete György, a Nyíredő Zrt. Debreceni Erdészetének igazgatója.

A városüzemeltetési osztály csoportvezetője azt magyarázza, hogy lomtalanításkor egy lépést sem kell tennie a lakóknak ahhoz, hogy megszabaduljanak a feleslegessé vált holmiktól. A hulladékudvarban ráadásul bármikor, a szeméttelepen pedig évente egyszer ingyen veszik át a hulladékot. Mégis rengeteg az illegális lerakóhely. Szerencsére már sok esetben felelősségre tudják vonni a szemetelőket.

- Az elmúlt évben 144 alkalommal sikerült beazonosítani azokat, akik tiltott helyen elhelyeztek szemetet. Ezekben az esetekben szabálysértési feljelentést tett a közterület felügyelet – tájékoztatott Baranyi Tamás, városüzemeltetési osztály csoportvezetője.

A bírság akár 100 ezer forint is lehet, ennél azonban jóval magasabb az az összeg, amit az önkormányzat az illegális hulladéklerakók felszámolására fordít. Idén 25 millió forint van a költségvetésben ilyen célra.

Forrás: Dehir.hu

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!