Itt adhatja meg irányítószámát!
2009 Október 14.  |  00:00

Vihar után

Több millió forintba kerül a keddi vihar utáni helyreállítás. Debrecen közterületein 300-an dolgoznak. Összeszedik a lehullott ágakat, leveleket. A munka várhatóan egy hétig tart.

A viharos szél egy fát döntött ki a Bornemissza utcában kedden, órákig akadályozta a közlekedést. Tegnap szinte az egész várost, a járdákat és az utakat kisebb-nagyobb letört ágak borították. Senkit nem engedtek a piaccsarnok környékére kedden. A szellõzõ gépház lemezszigetelését megbontotta a viharos szél. A darabokat pedig az utcára és a csarnok üvegtetejére sodorta. A balesetveszély miatt a környéket és a csarnokot is kiürítették.

Ez már a Piac ma délben. Ma már bárkit beengedtek a csarnokba és annak környékére, a tetõt ugyanis megjavították. Lapátoltak, sepregettek egész nap a debreceni közterületeken. Elkezdõdött a vihar utáni takarítás. Több mint 300-an dolgoznak a városban, közhasznú munkások és az AKSD dolgozói.

A õ feladatuk a járdák avartól való megtisztítása, illetve csúszásmentesítése, valamint a gallyak összegyûjtése és kupacolása. A szolgáltató feladata a gallyak elszállítása – mondta el Gábor Zsombor városüzemeltetési osztályvezetõ.

A polgármesteri hivatalhoz mintegy 70 bejelentés érkezett fakidõlésekrõl, letört ágakról. Mindenhol hamarosan elkezdõdik a munka. A munkások oda is eljutnak, ahonnan nem érkezett lakossági bejelentés, de károkat okozott a vihar. Az AKSD, az önkormányzat és a közterület-felügyelet munkatársai ugyanis folyamatosan járják a várost. Ha megdõlt fát vagy nagyobb letört ágat találnak, intézkednek elszállításáról. Az ágak, fák elszállításával várhatóan a jövõ hét közepére végeznek. A kármentesítés költsége több millió forint.

 

Forrás DTV

 

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!