Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Augusztus 01.  |  16:05

A 2014-es debreceni virágkarnevál rendkívüli útvonala

Két év múlva, augusztus 20-án a 45. karneváli menet végállomása első ízben az új Nagyerdei Stadion. A különleges alkalom átírja a hagyományos ünnepi forgatókönyvet...

A virágkocsik karavánja reggel 4.30-kor indul a Nagyállomás elől – a korai órát a város ideiglenes építési területté való nyilvánítása indokolja. A díszes kompozíciókat ebben az évben az útfelbontások okán, a balesetek elkerülése érdekében, táncosok, zenészek nem, helyettük tüntető pályamunkások és takarítók kísérik. A gördülő sort az Arcadom virágkocsija vezeti, amit 17,6 milliárd tő büdöskével és nefelejccsel díszítenek fel. A habszivacsból mintázott csendélet címe: Üres narancsos tál, sínnel.

2014-es útvonal
A felvonulás első állomása a Régi Városháza, ahol a résztvevők és a vendégek egyperces néma gyásszal adóznak az elmúlt évek sötét városfejlesztési emlékeinek. A karaván előzetes számítások, egyben óvatos becslések szerint 9.30 körül ér a Csemete utca sarkához, ahol a Dózsa György Általános Iskola diákjai mutatnak be hosszú távú árokugrást. A megyei Vöröskereszt területi szervezetének önkéntesei ugyanitt vizet osztanak és igény szerint újraélesztenek. A további legrövidebb útvonal az új Nagyerdei Stadion eléréséhez a következők szerint alakul: Mester utca – Pesti utcai Shell töltőállomás (tankolás, ropi, Playboy, Red Bull) – Böszörményi úti kerékpárút – EMMI Debreceni Javítóintézete (lekiismeretesek maradhatnak…) – Debrecen-Józsa, Józsapark-Tesco, majd vissza: Debrecen-Józsa, Józsapark-Tesco – Dóczy József utca – Egyetem tér – Nagyerdei körút.

A Nagyerdei Stadionban performance keretében helyi amatőr művészek mutatják be a stadion előkészületeinek drámai pillanatait, majd a zsűri értékeli a virágkocsikat. Nyertest nem hirdetnek.

Forrás: Cívishír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!