Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Február 05.  |  16:12

A debreceni közlekedésben nem okozott fennakadást a hó

Folyamatosan takarították a város útjait, de még most is nehezen járhatóak. Ennek ellenére nem volt fennakadás a közlekedésben.

Nem lehetett könnyű tekerni a biciklit szombaton. De gyalog vagy autóban ülve sem volt kellemesebb a közlekedés. Kapart a kerék, bokáig havas lett a csizma. Az járt jól, aki ki sem tette otthonról a lábát. Húsz centiméter hó esett Debrecenben.

Munka közben többször fel kellett törni az érdesítőt a közútkezelő munkatársának, hogy az anyag ne fagyjon össze a mínusz 12 fokos hidegben. A társaság 32 gépe járta az utakat Hajdú-Biharban. A hó nem zárt el települést a megyében, ezért a közútkezelő biztonságosan végezhette a takarítást. A só mínusz hét fok alatt nem síktalanít, ezért speciális keveréket szórtak az utakra.

- Mínusz 10, mínusz 12 fok van, tehát a só nem tudja kifejteni a hatását, ezért zúzalékot szórunk az utakra, ezzel csökkentve a síkosságot – magyarázza Klenóczky Károly, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója.

Gyenge volt a forgalom szombaton Debrecenben. Az autósok óvatosan haladtak a havas utakon. Az AKSD Kft. 39 géppel takarította a főbb útvonalakat, a járdákat, a buszmegállókat és a kerékpárutakat.

- Az AKSD nagygépei kivonultak már fél öttől, három nagygéppel lehet találkozni az utakon, 12 órától pedig elindult a többi hat gépjárművünk is. Ezen kívül kint vannak még a kisgépek, akik a tömegközlekedési járdákat és a megállókat takarítják – tájékoztatott Juhász Judit, az AKSD Kft. Pr vezetője.

A DKV buszai és sofőrjei – amennyire lehetett – felkészültek az ítéletidőre. Nagyobb fennakadás nem volt, de egyes útvonalakon 20-30 percet késtek a járművek.
A villamossínről hómaróval takarították el a havat. A szerelvények a balesetveszély elkerülése érdekében a szokásosnál lassabban közlekedtek, de műszaki hiba nem nehezítette a közlekedést.

A takarításban a DEHUSZ közmunkásai is besegítettek, a járdákról és a lépcsőkről seperték le a havat.

A mentősöket többször riasztották. Több könnyű sérüléses és koccanásos baleset történt a megye útjain

- Hat kihűlt betegünk volt, akiket a Kenézy Kórházba illetve a Klinikára szállítottunk. Egy középkorú férfin, aki művesekezelt volt, sajnos már nem tudtunk segíteni, ő az udvarán találtuk holtan. Kihűlt és megfagyott – hallhattuk Klenóczy Zoltánt, az Országos Mentőszolgálat Debreceni Állomásának vezetőjét.

Vasárnap hajnal óta az AKSD összesen 39 járműve takarított a város szinte minden utcájában. A közútkezelő 30 géppel járta a megyét.

Forrás: Dehir

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!