Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Június 04.  |  13:47

A guberációs rendszer diadala

A lomtalanítás voltaképpen a lakóközösség és a lomokat elszállító debreceni cég közös ügye. Ám megjelenik a nevető harmadik... Szakács Béla jegyzete

A guberációs rendszer diadala - debreceni lomtalanítás...aki szétcincálja az AKSD és az adófizető romantikus kapcsolatát. Május 30-án a kora délutáni órákban leendő vevők érkeztek volna hozzánk. Reméltük talán épp ők vásárolják meg a lakásunkat. Macskát eldugtam a kamrába, gyerekholmikat, játékokat bepréseltem a szekrénybe. Barátságos hangulatot teremtettem. A megbeszélt időpontban csörgött a telefon. Az ingatlanközvetítő volt. Olyan hangon, mint aki Edda dalokat éneklő ufót látott elmondta, hogy vevők amit beértek az utcánkba, három másodperc gondolkodás után fejvesztve elmenekültek a környékről. Az egyébként pedáns lakóövezetünk puszta látványa azokban az órákban valóban rémületre adott okot. Ezt rögvest megtapasztaltam amit kinéztem az ablakon.

Amennyibe ismerném személyesen, akár hivhattam volna telefonon Emir Kusturicát, hogy forgathatja a Cigányok ideje legújabb részét. A lakásunk előtt ideiglenesen állomásozó mintegy három Barkas busznyi statisztéria eleve adott volt egy jófajta tömegjelenethez. Imádott utcánk meg olyan állapotban került, hogy akár Belgrád bombázását is lehetett volna rekonstruálni.

A helyzet az esti órákban tovább romlott. Előkerültek az iszonyatos hangú hordozható flexek. Amint az összes rugót kivágták a kidobott sezlonyból megindult a harc a területért. Merthogy újabb és újabb guberálók érkeztek, akik nyilván szerették volna kivenni a részüket a kipakolt kincsekből. Vér ugyan nem folyt, de a verbális fenyegetések a kibelezést is megemlítették. Este azon gondolkodtam, felhozom a pincéből családunk egyetlen értékét a biciklit és elrejtem az ágy alá. De úgy voltam ezzel, amíg ott az utcán a potyacucc, a pince nincs veszélyben.

A lomtalanítás régen egy szeretetteljes ünnep volt. Megszabadultunk a kacatoktól, levegőhöz jutott a pince. A lomtalanítás voltaképpen a lakóközösség és a lomokat elszállító cég közös ügye. Ám megjelenik a nevető harmadik aki szétcincálja az AKSD és az adófizető romantikus kapcsolatát. Napokig csak papírdarabokat, melltartó pántot és nylon zacskókat hordoz a szél. A mai modern világban már nem ritka az olyan GPS ami meg mutatja épp hol van lomtalanítás. A számítástecnika és az ősi manuális munka diadalát nem lehet nem észre venni. A jövőben meg kell tanulnunk elviselni. Más választás nincs. Még egyszer elmondom! Más választás nincs! Semmilyen értelemben.

Szakács Béla debreceni lakos

Forrás: Cívishír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!