Itt adhatja meg irányítószámát!
2011 November 28.  |  12:07

A közmunkásokat küldik a falevelek ellen

A sok falevélre panaszkodnak az egykori Eötvös utcai iskola környékén élők. Az intézmény elköltözött, most nincs, aki feltakarítsa a lehullott lombot. A környékbelieket nem csak a rendezetlen környezet zavarja, hanem a balesetveszély is. A nedves leveleken ugyanis könnyel el lehet csúszni.

Rengeteg a falevél az Eötvös utcán. Az iskola azonban nyáron bezárt, és azóta nincs, aki eltakarítsa a szemetet. Baksáné Virágos Andrea az iskola mellett lakik. Azt mondja: veszélyes a sorsára hagyott járdaszakasz.

- Nagyon csúszós, babakocsival is nehéz itt elmenni, de az idősek is nehezen közlekednek a csúszós járdán – hallhattuk az asszonyt.

Az utca túloldalán arra panaszkodnak, hogy az iskola előtti lombot átfújja a szél, így azt már nekik kell feltakarítani. Az önkormányzathoz már érkezett az utcából bejelentés. Azt ígérik, hogy intézkednek.

- A múlt héten mi is tapasztaltuk, hogy a járdán elég sok a falevél, ezért a Dehusz Kft-től megrendeltük ezt a munkát – nyilatkozta Gábor Zsombor városüzemeltetési osztályvezető.

A belvárosban az AKSD, más közterületeken az önkormányzat megrendelésére a Dehusz közmunkásai gyűjtik össze a lombot. A magánporták előtti járdákon és zöldterületeken ugyanez a háztulajdonos feladata. Ha a közterület felügyelők azt tapasztalják, hogy valaki nem takarítja el a lehullott leveleket, először írásban figyelmeztetnek. Másodjára már szabálysértési feljelentést tesznek; a bírság akár 50 ezer forint is lehet.

Forrás: Dehir

A közmunkásokat küldik a falevelek ellen - AKSD Kft.

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!