Itt adhatja meg irányítószámát!
2013 Augusztus 08.  |  09:28

A megyei kormányhivatal hülyének néz?

A debreceni szemétügyben segítünk az illetékeseknek tetten érő videót és fényképeket készíteni! Utólag.

A Cívishír számolt be arról, hogy egy debreceni fiatalembert, Czékmási Csabát 20 ezer forintra büntettek, mert a nevére szóló számlákat találtak a Dobozi lakótelep egyik szelektív hulladékgyűjtője mellett, és az indoklás szerint tetten érték, erről fénykép és videó is készült! Czékmási Csaba az ominózus időpontban a munkahelyén tartózkodott, ezért is állt értetlenül a történet előtt. Bement a közterület-felügyelet székházába, de videót nem mutattak, mert - amint az ott kiderült - nem készült!

A megyei kormányhivatal indoklásában mégis az szerepelt, hogy Czékmási Csabát tetten érték, erről videófelvétel is készült! Idéztük a határozat indoklását, ebben a büntetést jegyző vezető főtanácsos kétszer hivatkozik a tettenérésre, és kétszer hivatkozik a videófelvételre mint bizonyítékra. Igen ám, de korábban a Debreceni Közterület-felügyelet, mely a feljelentést megtette, a Cívishírnek határozottan állította, tettenérést nem említett az ügyben.
Véletlenül???

A megyei kormányhivatal hülyének néz?  - A.K.S.D. Kft.

Ezek után a megyei kormányhivatalhoz fordultunk, azt tudakolva, hogy mi alapján büntettek tettenérés címén, és hol az indoklásban kétszer is említett videófelvétel a tettenérésről? Megjött a válasz! A büntetést kiszabó vezető főtanácsos helyett a hivatal sajtósa küldött levelet.

Megtudtuk, hogy a videófelvétel "véletlenül" maradt benne a szövegben (kétszer is?), "ami a tényálláson és a szabálysértési bírság mértékén nem változtat", illetve "3 db fénykép felvétel az okirat tárgya szerint is melléklete volt a feljelentésnek." Kifejtették, hogy Czékmási Csaba "a szabálysértést elismerte, a jegyzőkönyvet aláírta, és a feljelentés tényét tudomásul vette". Azt is írják, a határozat ellen az eljárás alá vont személy meghallgatást kérhetett volna, melyről a járási hivatal határozatában tájékoztatást kapott, ám ő ezzel a lehetőséggel nem élt". Végül azt is megtudtuk, hogy "a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal minden esetben a jogszabályok előírásait betartva jár el, mert mindannyiunk érdeke a jogkövető magatartás és környezetünk védelme."

Íme, a kormányhivatal teljes válasza


Tisztelt Bereczki Attila Úr!

Megkeresésére tájékoztatom, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Debreceni Járási Hivatalához szabálysértési feljelentés érkezett - mint hiteles okirat - a Debreceni Közterület Felügyelettől, melyben az áll, hogy az Ön által említett személy a szabálysértést elismerte, a jegyzőkönyvet aláírta, és a feljelentés tényét tudomásul vette.
A járási hivatal, mint általános szabálysértési hatóság ez alapján határozatot hozott a szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény 102.§ (1)-(3) bekezdése alapján. A határozat indokolásában szerepel, hogy a feljelentés mellékletét képező fénykép és videó felvétel alapján állapították meg a tényálllást. Ezek közül a videó felvétel véletlenül maradt a szövegben, ami a tényálláson és a szabálysértési bírság mértékén nem változtat. 3 db fénykép felvétel azonban az okirat tárgya szerint is melléklete volt a feljelentésnek. A határozat ellen az eljárás alá vont személy meghallgatást kérhetett volna, melyről a járási hivatal határozatában tájékoztatást kapott, ám ő ezzel a lehetőséggel nem élt.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal minden esetben a jogszabályok előírásait betartva jár el. Hisszük, hogy mindannyiunk érdeke a jogkövető magatartás és környezetünk védelme.
Tisztelettel:

Nagy Ildikó
sajtóreferens

Játsszuk meg a tettenérést!

A megbüntetett Czékmási Csaba értetlenül áll a kormányhivatal válasza előtt, elkeseredettségében azonban nem vesztette el a humorérzékét. Czékmási egyébként meg is mutatta Cívishírnek a kormányhivatal által emlegetett jegyzőkönyvet; nem ismert el semmiféle szemetelést. Azt ismerte el, hogy a közterületfelügyelet által lefotózott boríték az övé, nem tudja, hogy került oda, elképzelhető, hogy kiesett a kuka melletti szemétkupac közé, és nem vette észre, miközben egyébként egy ládányi papírt helyezett el a papírgyűjtőben.

Az ügy tisztázása érdekében azt javasolja, hogy egy előre megbeszélt időpontban kimegy az ominózus helyszínre, eldob két borítékot, közben "lesből" csinálhatnak róla videót és fényképeket, hogy meglegyen a tettenérés, csak azért, hogy a közterület és a kormányhivatal ne kényszerüljön szánalmas magyarázkodásra, mert elvesztik a hitelüket, és ő rendpárti, lokálpatrióta debreceniként ezt nem venné jó néven!

Szerdán mindenesetre benyújtja a fellebbezését, mert meggyőződése, hogy az igazság ebben az ügyben az övé!

Forrás: Cívishír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!