Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Szeptember 15.  |  00:00

A Napszemle pénteki tartalmából

Hamarosan befejezõdik a Bartók Béla utca rekonstrukciója. Nem járnak a villamosok a hétvégén. Beváltak a barna kukák. A világhírû magyar bábmûvész Blattner Géza. Folytatódik a kutyakomédia a Méhészföldön. Megkezdõdött a Pipelife nemzetközi kosárlabda torna.
Hamarosan befejezõdik a Bartók Béla utca teljes rekonstrukciója. Az útpálya már elkészült, most a járdát és parkolókat építik. A teljes beruházás a hónap végére készül el. A teljes átépítés része a parkosítás is. Az átadásig ezt a munkát is elvégzik. A Bartók Béla utca felújítása nem csak útépítést jelent. A másfél milliárd forintba kerülõ beruházás csatornázási munkálatait tavaly év végén fejezték be. A közmûvesítés költsége mintegy 400 milliót forint volt.

Nem járnak a villamosok a hétvégén. A DKV a Bem téren újítja fel a sínpályát szombaton és vasárnap. Az utasokat villamospótló autóbuszok szállítják az érintett idõszakban. Már felbontották a villamossín mellett a burkolatot. A közlekedési vállalat a hétvégén a váltót újítja fel. A szerkezetet 13 évvel ezelõtt építették be, ami azóta elhasználódott. A DKV azért idõzítette a munkát a hétvégére, hogy minél kisebb fennakadást okozzon a közlekedésben. A felújítás ideje alatt villamos-pótló autóbuszok szállítják az utasokat a Nagyállomás és az egyetem között.

Beváltak a barna kukák. Az AKSD kísérleti programjában részt vevõ csaknem 1200 család megszokta, hogy külön gyûjti a zöldhulladékot. A kedvezõ tapasztalatok miatt valószínûleg Debrecen több kertségére is kiterjesztik az új rendszert.

Debrecenben született, de Franciaországban lett világhírû bábmûvész Blattner Géza. Õ és a Párizsban létrehozott társulata megújította az európai bábszínházat. Blattner Géza 40 éve hunyt e. Munkásságának egy ma nyílt kiállítás állít emléket. A bábok mellett, fényképekkel és egy önéletrajzi diasorozattal mutatják be a mûvész tevékenységét a Vojtina Bábszínházban rendezett tárlaton.

Folytatódik a kutyakomédia a Méhészföldön. A Puszedli utcában élõk április óta nem tudják elérni, hogy egyik, harminc kutyát tartó lakótársuk ne zavara nyugalmukat. A kutyagumi bûze és az állatok csaholása ellehetetleníti az életüket. Úgy tûnik, hogy az önkormányzat tesz pontot az ügy végére.

Megkezdõdött a Pipelife nemzetközi kosárlabda torna az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. A házigazda DEKE mellett két magyar és egy román együttes verseng a gyõzelemért. A vasárnapig tartó sorozat a szeptember végén kezdõdõ bajnokság utolsó felkészülési tornája.

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!