Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Szeptember 12.  |  00:00

A politikus – a város „kapujában” állva

Szemét, madártetem, megrongált padok. Ezeket mutatta be – fotókon is – Varga Zoltán MSZP-s önkormányzati képviselõ szerdán, amikor a Nagyállomás, illetve a Petõfi tér környéke elhanyagoltságát kifogásolta.

Bár a médiában Debrecen „ mint dinamikusan fejlõdõ nagyváros jelenik meg, ahol a fejlesztések a városunk lakóinak érdekeit szolgálják” addig a Nagyállomás környékére a „madárürülék, az építési törmelék, a lerobbant, jobb napokat megélt park, és a térdig érõ szemét” jellemzõ. „Ez a város másik oldala. Ezzel szembesülnek a környék lakói, az állomás elõl, nagyrészt a kertségekbe, a kertvárosokba induló buszok utasai munkába menet és jövet is.

De ezzel a látvány vágja mellbe azokat a városunkba látogató vendégeket is, akik nem az autópályán, hanem vasúton érkeznek Debrecenbe. Ezért kérem Kósa Lajost városunk polgármesterét, hogy azokat a közösségi tereket, mint például a Nagyállomás környékét - ahol naponta több ember fordul meg, mint az összes eddig felépített csillogó látványberuházásban összesen – tegye méltóvá Debrecen rangjához” – fogalmazott az MSZP-s politikus.

Felvetéseire Kovács Zoltán, a városháza kommunikációs tanácsnoka reagált. Leírta egyebek mellett, hogy „A Nagyállomásnak és közvetlen környékének állapotáról a MÁV Zrt. illetékeseit érdemes kérdezni. A MÁV állami cég, s az állomáson uralkodó állapotok hûen tükrözik azt a helyzetet, amelyben maga a cég van. A Nagyállomás közvetlen környékét (a járdákat) a MÁV Zrt., az autóbusz-végállomásokat a Hajdú Volán Zrt., a villamos-végállomást és a parkolókat a DKV Zrt., míg a 8-as busz megállóját az AKSD naponta takarítja.

A Petõfi teret és a környezõ utcákat kiemelt övezetként naponta takaríttatja az önkormányzat az AKSD Kft-vel...sajnos, nagy mértékben az emberek nemtörõdömsége az oka a közterületeken kialakuló rendetlenségnek” tette hozzá, leszögezve még, hogy a fejlesztések – legyenek azok a belvárosban vagy a külsõ területeken – a város minden lakójának érdekeit szolgálják.

 

Forrás haon

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!