Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 November 13.  |  08:58

A szemetelők maguk alá piszkolnak

Kifütyülhetnénk a szemetelőket mint külföldön? Igény volna rá, azt tapasztaltuk.

A napokban Indiáról szóltak a hírek, miszerint önkéntesek járják az utcákat, és szégyenítik meg a közterületen „dolgukat végzőket”. Nos, nálunk szerencsére nem ennyire súlyos a helyzet, de
nem is kell odáig mennünk, mert egy vérpezsdítő buli hajnalán végigsétálva a megyeszékhely szórakozóhelyekkel telt utcáin, bizony látunk és kerülgetünk is cifra foltokat. Kész laboratórium a város néhány pontja reggelre, de ragadjunk csak ki kettőt, a „bizonyítékok” közül! Ha már a ragaszkodásnál járunk, időzzünk el a rágóguminál, amely alkalmas arra, hogy tartósan rontsa járdáink esztétikai állapotát, és szinte érthetetlennek tartjuk, hogy miért oda köpik? Bizonyára a „közös ló” esete áll fenn a közterületeket illetően: a járókelők nem érzik magukénak, pedig legalább annyira fi gyelhetnének a tisztaságára, mint a saját utcájukon. Pénteki sétánkon azt tapasztaltuk, az üzlettulajdonosok bőszen sepertek és súroltak, hogy a hozzájuk igyekvő vendégek ne ragadjanak a nyúlós édességbe, amikor belépnek ebédelni. A Bajcsy utca sarkán található étterem előtt takarító nő erre panaszkodott, és elsorolta, hogy a forró vizes súrolást követően késsel kaparja fel a díszburkolatról, minden áldott nap. A madárpiszok-mentesítés egy újabb fejezet – mondta érdeklődésünkre. Egy biztos, a vegyszer egyik esetben sem használ.

Van szemetes

A hóeltakarítástól a rágógumifelszedésig valamennyi köztisztasági feladat ellátására van ötlete az AKSD-nek, utóbbi valóban speciális feladatnak minősül... – Nagynyomású tisztítóval, kis seprőgéppel és elektromos hulladékszívóval takarítjuk meg a csikkektől és a rágógumiktól az utcákat – mondta Juhász Judit, az AKSD. Városgazdálkodási Kft. PR-vezetője. A cigarettavégek tégla közül való kihalászása nehézkes, és nem is jár teljes sikerrel. A megoldás? Azt is megtaláltuk egymástól alig tíz méterre lévő szemetesek képében, ezért valóban nem lenne túlzás kifütyülni azokat, akik nem használják.

Forrás: HBN

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!