Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Február 05.  |  16:07

Alaposan feladta a leckét a hó szombaton

A hideg és a havazás miatt többször kellett intézkedniük a rendőröknek és a mentőknek, egy lakástűzben egy hajléktalan férfi életét vesztette.

Szombaton szinte megállás nélkül esett a hó, a meteorológiai adatok szerint nagy mennyiségű, több mint húsz centiméter nagyságú hó hullott Debrecenre. Az éjszaka során több utat is nehezen tudtak használni az autósok, de az AKSD Kft. és a Magyar Közút gépei vasárnap minden főbb útszakaszon folytatta a munkát, így a közlekedésben nincs fennakadás sem Debrecenben, sem pedig a megyében. Az AKSD-től a debreceni önkormányzat hajnali háromnegyed ötkor rendelte meg a takarítási munkákat, ennek megfelelően vasárnap kora reggeltől hét nagy gép kezdte meg a munkát, kilenc órától pedig plusz két járművel bővült a létszám, utóbbiak főleg a mellékutakat tisztították. Juhász Judit, a cég PR vezetője elmondta, a kézi és a kisgépekből összesen harminc darab dolgozik az utcákon, ebből hat platós jármű, melyek a tömegközlekedési megállóhelyekben a szórást végzik. Ezen a munkán egyébként 12 ember dolgozik. A járdákat, gyalogátkelőhelyeket, valamint a kerékpárutakat 24 darab kis traktorral takarítják, s ebben további három ember is segédkezik.

A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint a hideg marad, hó viszont vélhetően vasárnap már nem várható nagy mennyiségben. A hőmérséklet mínusz tíz fok körül alakul, ennél melegebb biztosan nem lesz, a szél viszont felerősödhet.

Az elmúlt 24 órában bőven akadt tennivalójuk a mentősöknek, a tűzoltóknak és a rendőröknek is. Kovács Károly a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa arról tájékoztatta a Dehir.hu-t, hogy szombaton napközben és éjszaka is több esethez riasztották őket, s nem egyszer éppen a rendőrségnek kellett hívnia a mentőket, mert járőrözés közben sérülteket találtak a szabad ég alatt.

Alaposan feladta a leckét a hó szombaton

Február negyedikén hajnali fél háromkor Újszentmargitáról, egy fűtetlen lakásból szállítottak kórházba egy férfit a mentősök, jó egészségi állapota miatt azonban már délelőtt hazaengedték. Mikepércsen Vénszőlőkertről, az egyik dülőút mellől egy 57 éves ittas állapotban lévő férfit találtak a járőrök, az út mellett feküdt, 35 fokos volt a testhőmérséklete, a kézfején megsérült, de még időben sikerült a kórházba szállítani.

Berettyóújfaluban délután három óra körül az országos mentőszolgálattól érkezett a bejelentés, hogy egy 59 éves nő, valamint egy hat és egy három éves gyerek szénmonoxid mérgezést kapott. Az előzetes vizsgálatok alapján a lakás pincéjében található kazán hibásodhatott meg. A TIGÁZ mulasztást, szabálytalanságot nem állapított meg. A három sérültet megfigyelésre bent tartották a Kenézy Kórházban.

Este háromnegyed kilenc körül Monostorpályiban egy italbolt mellett találtak egy 51 éves férfit, de sérülései nem voltak veszélyesek.

A tűzoltókat szombat este nem sokkal háromnegyed nyolc előtt egy súlyos tűzesethez riasztották. A Rákóczi utcán kigyulladt egy bontásra váró, hajléktalanok által használt épület. A helyiség már teljesen kiégett, amikor odaértek a tűzoltók. A romok között egy ismeretlen személyazonosságú, összeégett férfi holttestét találták meg. A rendőrség sajtóügyeletese elmondta, a halottszemle során nem merült fel idegenkezűség, feltételezhetően a férfi a helyiségben tüzet rakott, a lángok átterjedtek a szobában tárolt holmikra, szemétre. A halál pontos okát az orvosszakértői vizsgálat állapítja meg.

Az esti órákban a Vincellér utca mellett lévő kis erdőben, egy fóliasátorban lakó, ittas 43 éves hajléktalan férfit találtak a rendőrök. Fagyási sérülései nem voltak, de a Refomix Kft. a biztonság kedvéért a Wesselényi utcai hajléktalanmelegedőbe szállította a férfit.

Vasárnapra virradóan, hajnali negyed egykor a rendőrök jelzésére Józsáról egy 31 éves nőt kellett kórházba szállítani. A nő gyalog indult el Debrecenből Bodaszőlőre, rosszul lett, segítséget kért, több helyre becsengetett, de senki nem engedte be, majd bemászott egy udvarra, és leült egy lépcsőre. Még időben orvosi ellátást kapott.

A közlekedésben nem történt súlyos, vagy nagyobb anyagi kárral járó baleset, egy esetben kellett intézkedniük a rendőröknek és a tűzoltóknak. Debrecen és Ondód között a hófúvás miatt hajnali kettőkor hét autó, összesen 23 ember rekedt a hó fogságába. A tűzoltók a kocsikat kivontatták, a bennrekedteket pedig kimentették. Az AKSD négy óra negyven perckor kezdhette meg az út takarítását, ezután lett csak járható az útszakasz. A helyszínen tartózkodó mentőknek senkit nem kellett kórházba szállítaniuk a helyszínről.

Forrás: Dehir

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!