Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Március 28.  |  00:00

Áprilistól bioszemetet is szállítanak

Kísérleti jelleggel április hatodikán kezdi el az AKSD a kertségekben felhalmozódott biohulladékok gyûjtését. A vállalat keddi sajtótájékoztatóján elhangzott: a szerves hulladék tárolására kijelölt 1400 barna kuka nagy részét már átadták a lakosságnak.
A barna kukákat a Boldogfalva kert, az Epreskert és a Tégláskert lakói vehették át az elmúlt napokban, ám néhány esetben nem találtak gazdára a tárolóedények. Eddig 1068 kukát vett át a lakosság a cégtõl, 21 alkalommal az AKSD munkatársai lakatlan ingatlanokat találtak, 98 lakót nem volt otthon, 140 helyen pedig visszautasították a felajánlott az edényeket. 
Az AKSD azonban annak ellenére, hogy nem sikerült az összes barna kukát kiosztani, elindítja április hatodikán a szerves hulladékok gyûjtését az említett kertségekben. A barna kukákat pénteken délutánonként szállítják majd el, míg a kommunális hulladékokat tartalmazó kékeket minden páros hét péntek délutánján viszik el a szemétszállítók. A barna kukák ürítéséért nem kell különdíjat fizetnie a lakosságnak, így ingyenesen vehetik igénybe a vállalat új szolgáltatását.
Pajna Zoltán alpolgármester hangsúlyozta: az elmúlt években tapasztaltak szerint a háztartásokban egyre több szerves hulladék keletkezik s a hulladékgazdálkodási törvény szigorítása miatt a bioszemét kezelésére és szállítására nagyobb figyelmet kell fordítani.
Juhász Judit a városgazdálkodási kft. PR. vezetõje elmondta, az Epreskertben élõk lakossági fórumot szerveztek, mert keveslik a kék kukák kétheti elszállítását. Ezért nekik az AKSD külön zsákokat rendszeresített, amiket azonban a magas igény ellenére alig használnak a kertség lakói.
Forrás deol

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!