Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Február 04.  |  10:34

Az AKSD még nem dolgozik

12 órától kezdik meg az utak takarítását

A debreceni önkormányzati kezelésű szilárd burkolatú utak, járdák speciális gépi és kézi síkosság-mentesítését és a hó eltolását – az önkormányzat megrendelése alapján – az AKSD Kft. végzi.

A gépi munkavégzés során az ütemek fontossági sorrend szerint tartalmazzák az utak, járdák tisztítási folyamatait. A tömegközlekedési útvonalak és a fő gyűjtőutak járhatóságának biztosítása jelenti az elsődleges feladatot. Ezek az úgynevezett A és B ütemek keretében szabályozottak, s Debrecenben összesen 178 kilométernyi útvonalat érintenek.

Amint azt a rádió max az AKSD-től megtudta, hajnal fél 5 óta az AKSD 3 gépjárműve dolgozik az utakon, az önkormányzat úgy rendelte, hogy 12 órától kezdhetik el az A és B ütem szerinti hótolást illetve az utak szórását.

Az A és B ütemek együttes hótolási és síktalanítási munkálatainak elvégzése átlagos téli időjárási körülmények között mintegy 8 órát vesz igénybe.

Ezen kívül az AKSD munkatársai kézi és kisgépes takarítást is végeznek. A kézi hóeltakarítási és síkosság-csökkentési munkák közé a járdáknak, a tömegközlekedési megállók peronjainak, a gyalogátkelőhelyeknek és a kerékpárutaknak a takarítása tartozik.

A város feladatellátásán túl a magáningatlan-tulajdonosoknak is van téli feladatuk. Eszerint a közterület tisztán tartási kötelezettsége magában foglalja az ingatlan előtti területen a járdáról az összefüggő hótakaró reggel 08.00 óráig, az ezt követően keletkezett összefüggő hótakarónak pedig a 10 órán belüli eltakarítását, valamint az egyébként csúszós járdán keletkezett síkosság elleni védekezést.

A közlekedési viszonyok az előttünk álló havazás miatt jelentősen romolhatnak, ezért a debreceni polgármesteri hivatal arra kér mindenkit, hogy csak a legszükségesebb esetben induljon útnak akár a városon belül vagy azon kívül.

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!