Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Január 17.  |  10:44

Az AKSD számolja fel a nagyhegyesi szikkasztót

Nagyhegyes – Felszámolják a nagyhegyesi szikkasztótelepet. A település 41 millió forint uniós támogatást nyert a rekultivációra. A munkát az AKSD Kft végzi.

A nádas jelzi Nagyhegyes határában, hogy hol tárolták a csatornahálózat megépítése előtt a szennyvizet. Most uniós projekt keretében számolják fel a szikkasztót. A munkát az AKSD Kft végzi el.

- Laboratóriumi vizsgálatokat végzünk, hogy megtudjuk, a szennyvíziszap alatti talaj mennyire szennyezett. Egészen olyan mélységig kitermeljük, amikor már szennyeződés nem tapasztalható, utána feltöltjük a területet kiegyenlítő réteggel – magyarázza Csatári Gábor, az AKSD Kft. vállalkozási igazgatója.

A szennyeződés már megjelent a talajvízben, ezért volt nagyon fontos, hogy mihamarabb felszámolják a szikkasztót. De nem csak környezetvédelmi, hanem gazdasági szempontból is előnyös a beruházás a település számára. A szikkasztót ugyanis évente 2-3 alkalommal üríteni kellett.

- Nagyon sokba került az esetenkénti tisztíttatása, milliós nagyságrendű volt ennek a költsége. Legutóbb is kétmillió forintba került, úgyhogy nagyon időszerű volt a rekultivációt megnyerni és megcsinálni – mondta el Bajusz Istvánné, Nagyhegyes polgármestere.

A projekt nyitórendezvényén elhangzott: a beruházás 46 millió forintból valósul meg, aminek 10 százaléka önrész, a többi uniós támogatás. A rekultiváció áprilisra fejeződik be.

Forrás: Dehir

Az AKSD számolja fel a nagyhegyesi szikkasztót - AKSD Kft.

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!