Itt adhatja meg irányítószámát!
2013 Szeptember 19.  |  15:38

Azért néz ki így ez az ország...

...mert műanyag flakonok repülnek ki az autók ablakán és sokan az erdőben pakolják le a szemetet. Újra akcióban Debrecen!

Azért néz ki így ez az ország.. - Cívishír

Már 50 ezernél is többen regisztráltak az önkéntes jelentkezőket váró TeSzedd! szemétszedési akcióra. Aki csatlakozni szeretne, az szeptember 11-ig még megteheti a www.teszedd.hu oldalon. Harmadik alkalommal hívják „harcba” az illegálisan lerakott szemét ellen az önkénteseket szeptember 14-én a főszervezők: a Vidékfejlesztési Minisztérium, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft., a Belügyminisztérium, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.
A szemét vonzza a szemetet
A cél nem csupán a környezet megtisztítása, hanem az is, hogy az országban élők jobban odafigyeljenek a lakhelyük tisztaságára, ezért is fontos, hogy a lehető legtöbb emberhez jusson el az üzenet és vegyenek részt a megmozdulásban. Országszerte a polgárőrségek és a vízügyi igazgatóságok segítenek azzal, hogy kiszállítják az önkéntes szervezőknek az igényelt mennyiségű gyűjtőzsákot és kesztyűt. A TeSzedd! keretében a résztvevők olyan háztartási szemetet szednek össze, amelynek normális körülmények között a kukában, vagy a szelektív hulladékgyűjtő edényekben kellett volna végeznie, ám „termelőjük” ehelyett, sajnos az illegális lerakást választotta. Az ilyen szemétkupacok elcsúfítják az országot, a közvetlen lakókörnyezetünket s ahol megjelennek, ott szinte mágnesként vonzzák az újabb és újabb szemetelőket.
A hajdú-bihari találkozási pontok térképéért KATT IDE!

Forrás: Cívishír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!