Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Március 28.  |  00:00

Biohulladék gyûjtõk

Befejezõdött a bio- és zöldhulladék gyûjtésére szolgáló kukák kiszállítása Debrecenben. Uniós elõírások szerint 2009-re a szerves hulladék mennyiségét felére kell csökkenteni.
A tervek szerint az AKSD Városgazdálkodási Kft. 1400 kertségi háztartásba helyezett volna ki barna színû kukát, ám száznegyven lakó nem vette át a gyûjtõedényt.

Debrecenben évente 68 ezer tonna kommunális hulladék keletkezik. Ennek nagy része újra hasznosítható, szerves hulladék. Uniós elõírások szerint 2009-re a szerves hulladék mennyiségét felére kell csökkenteni. Ezért helyezte ki az AKSD a bio- és zöldhulladék gyûjtésére szolgáló tárolóedényeket. A kukákért és a hulladékszállításért nem kell külön fizetni. Ennek ellenére minden tizedik lakó visszautasította a barna tárolóedények átvételét. Az AKSD Kft. emberei ezeket a háztartásokat áprilisban újra felkeresik, és részletesen tájékoztatják az ott élõket az új szolgáltatásról. Abban az 1100 háztartásban, ahol már sikerült a kukákat kihelyezni, április 6-án szállítják el elõször a szerves hulladékot.

 

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!