Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Március 23.  |  11:50

Bővítené a városi köztemetőt Debrecen

Egy csaknem 70 hektáros állami tulajdonban lévő területet venne át az önkormányzat. A bővítés után 400-500 újabb sírnak lesz hely. Emellett új kaput és parkolókat is építenek a temető 4-es főút felőli részén.

- A 4-es főút Nyíregyháza felé vezető szakaszán a főút nyugati oldalán, a köztemető végén van egy olyan terület, ami a Nyírerdő tulajdonában van, és ennek a tulajdonjogát kérjük a magyar államtól – mondta el Kósa Lajos polgármester a legutóbbi városi közgyűlésen. Akkor szavazott a testület a vagyonkezelési osztály előterjesztéséről, mely szerint állami tulajdonban lévő területekkel bővítenék a köztemetőt. A határozati javaslatot elfogadta a közgyűlés.

A sírkert észak-keleti részén található erdészház jelenleg is a város tulajdona, a mellette lévő csaknem 70 hektáros földterület azonban az államé. Ezt venné át az önkormányzat az államtól, a temető fejlesztéséhez. A tervek szerint nemcsak parkolókat alakítanak majd ki. A meglévő két kapu mellé, egy harmadikat is kiépítenének és 400-500 koporsós sírhellyel bővítenék a temetőt.

- A szóban forgó ingatlanok egy részének a temetőhöz való csatolásával lehetőség nyílik arra, hogy az adott földterület egy részét sírhely parcellaként hasznosítsuk, más részük pedig a temető észak-keleti kapujának a kialakítását fogják majd szolgálni – nyilatkozta Jurácsik Zoltán, az AKSD Kft. szolgáltatási igazgatója.

A területek ingyenesen tulajdonba adhatók, de az átadás-átvétel hosszadalmas folyamat. Így egyelőre nem lehet tudni, hogy a munkálatok mikor kezdődhetnek el.

Forrás: Dehir.hu

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!