Itt adhatja meg irányítószámát!
2013 Július 30.  |  12:26

Debrecen, ekkora szemétséget!

A közterület-felügyelet súlyosan megbüntetett szemetelésért egy fiatalembert, aki szelektíven gyűjti a szemetet!

Debrecen, ekkora szemétséget - A.K.S.D. Kft.

Hirtelen nem tudtuk eldönteni a szerkesztőségben, hogy sírjuk vagy nevessünk a történeten. Egyik olvasónk, Czékmási Csaba arról számolt be, hogy 20 ezer forintra büntették szemetelésért, noha szelektíven gyűjti a hulladékot, a meggyőződésen túl azért is, mert „otthon jó nevelést kapott”.

A sztori a Dobozi-lakótelepebhez fűződik, olvasónk helyi lakos, és elmondása szerint az egyik ottani szelektív hulladékgyűjtő gyakori vendége. Egyik nap levelet kapott az Debreceni Közterület-felügyelettől, mely „szemetelés tetten érése címén” büntette a fent említett összegre! A történet, azaz a jegyzőkönyv szerint ő június 17-én négy köbméter szemetet, azaz szilárd hulladékot helyezett „nem megfelelő helyre” az ominózus, Dobozi 4- esnek nevezett szemétgyűjtőnél!

A közterület-felügyelet „tetten érő” fotóin 10 óra 43 perc és a körüli idők szerepelnek, ami már csak azért sem stimmel, mert alanyunk az említett időpontban a munkahelyén tartózkodott, és erre tanúi is vannak! A fotókon természetesen Czékmási Csaba nem szerepel, de más sem, csak a nagy szemétkupac látható! Egy fotó az ő egyik számlalevelét örökíti meg a kukák mellett, de hogy az miként került oda, arról nincs tudomása. Elmondása szerint vagy elvesztette, esetleg kiszedték a kukából, és eldobták, nem tudja! Bárhogy is történt, ez alapján 4 köbméternyi szemetelést rákenni több mint aljasság és arcátlanság – véljük mi.

Pórul járt olvasónk kíváncsi volt a jegyzőkönyvben említett „tetten érés” videójára, bement az önkormányzati cég irodájába, de nem látta vissza a saját „gaztettét”, mert a videónak hirtelen „lába kélt”, illetve „technikai problémák" merültek fel, épeszű magyarázatot nem kapott. Most a düh, a tehetetlenség, a kiábrándultság, a csalódottság elegye kavarog benne, és reméli, bizonyíték hiányában visszavonják a bírságot. Az igazságtalanság mindig fáj! Ez Debrecen?

Forrás: Cívishír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!