Itt adhatja meg irányítószámát!
2011 November 07.  |  21:21

Debrecen készen áll a gyertyagyújtásra

Százezer embert várnak gyertyagyújtásra a cívisvíárosban. Három napon keresztül reggel héttől este nyolcig tart nyitva a temető. Az AKSD mindenre felkészült.

Nem kell aggódniuk azoknak, akik virág nélkül érkeznek november elején, ugyanis a korábbi évekhez hasonlóan már napokkal korábban megkezdődött az árusítás a tükörtó melletti kis bódékban. Hétfőn, kedden és szerdán ráadásul hosszított nyitva tartás mellett nyílik lehetőség a tiszteletadásra, a kapuk reggel héttől este nyolcig nyitva állnak. A katolikus és református megemlékezés a hagyományoknak megfelelően a 2. számú ravatalozóterem előtt kezdődik 15 órától, a Csokonai Színház színészeinek közreműködésével.

Autók kizárva

Halottak Napján a balesetek és torlódások megelőzésének érdekében mindennemű gépkocsiforgalom tilos a temető területén. Azok számára, akik nehézkesen tudják megközelíteni a sírokat, a PIREHAB Nonprofit Kft. egy kisbuszt biztosít, amely előre meghatározott útvonalon közlekedik. Október 29-én feloldják a szombati behajtási tilalmat, és parkolási díj ellenébena főkapun keresztül egész nap megengedett a gépjárművel való közlekedés. – Fontos, hogy a járművek úgy parkoljanak a parcellák szélén, hogy ne gátolják a további forgalmat – hívta fel a figyelmet a toleranciára Jurácsik Zoltán, az AKSD szolgáltatási igazgatója.

Figyelmeztetés a tulajdonosoknak

Nem kell meglepődni azon, ha itt-ott élénk narancssárga papír virít a sírokon, a várható forgalomra tekintettel ugyanis felülvizsgálták a köveket, hogy ezzel figyelmeztessék a tulajdonosokat a megváltási idő közelgő lejártára. Mindemellett kiemelt szerepet kap a külső környezet tisztaságának megőrzése, ám folyamatos mínuszok esetén a belső vízvezetékrendszer elzárására kell számítani.
Bár megerősített rendőri szolgálat őrzi a temető egész területét, fokozottan ügyelni kell a vagyontárgyakra. Lopás, illetve további panaszok vagy segítségkérés esetén tanácsos a kapuk mellett működő portaszolgálatot felkeresni.

Kovács Henrietta

Forrás: Cívishír

Debrecen készen áll a gyertyagyújtásra - AKSD Kft.

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!