Itt adhatja meg irányítószámát!
2016 Március 31.  |  09:34

Debrecenben minden házhoz visznek sárga szemetes zsákot

Az AKSD a város minden utcájára kiterjesztette a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. Aki szeretne, sárga zsák helyett immár kukát is igényelhet.

Áprilisban már 49 ezer háztartásból nem kell elvinni a gyűjtőszigetekig az újrahasznosítható hulladékot. Az üveget továbbra is a szelektív szigetek zöld tartályaiba kell tenni.

A városon belül minden utcára kiterjesztik az úgynevezett, házhoz menő hulladékgyűjtést. A rendszerbe 14 ezer olyan háztartást vontak, amelyek környékén eddig csak gyűjtőszigetek voltak.

A város déli és nyugati részén kedden helyezték el az első tájékoztató nyomtatványokat és sárga zsákokat a szelektív gyűjtésbe bevont családi házak postaládáiba. Az újkerti és a vénkerti társas házak lakói is hamarosan sárga fedelű gyűjtőedényeket kapnak, hogy ott is helyben gyűjthessék az újrahasznosítható anyagokat.

Domokos Csilla, a DHK Kft. szóvivője elmondta, hetente egyszer fogják elszállítani az elkülönítve gyűjtött hulladékot  – akár zsákban, akár sárga fedeles kukában – az adott háztartásból. A szórólapokon, amiket most minden háztartás meg fog kapni, jelölve van, hogy melyik ez a bizonyos nap.

A Debreceni Hulladék Közszolgáltató felhívta a figyelmet, hogy zsák helyett sárga fedeles gyűjtőedényt is igényelhetnek azok a lakók, akiknek a háztartásában az átlagosnál több újrahasznosítható hulladék keletkezik.

Forrás: dehir.hu

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!