Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Február 04.  |  15:31

Debrecent is elérte a havazás

Az önkormányzat is felkészült a hideg időre

Debrecenben tegnap dél körül hószállingózással érkezett az csapadék. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén az Alföldön nagyjából 20-30, a nyugati országrészben 10-20 centiméter vastag hótakaró lehet. A hőmérséklet ma délután mínusz 8 és mínusz 14 fok között alakul - írta a dehir.hu

Az AKSD Kft. telephelyén már most 24 órás ügyeletet tartanak. A gépek akkor indulnak el, ha azt az önkormányzat elrendeli; ekkor azonban 80 géppel veszik fel a harcot a hóval. A hétvégén túlmunka keretében a Dehusz Kft. 25 közhasznú dolgozója is bekapcsolódik a kézi hóeltakarítási munkálatokba. A megye több mint 1500 kilométeres úthálózatát a Magyar Közút Zrt. síktalanítja, ha szükséges.

A Református Szeretetszolgálat teajáratot indított a városban. Az utcán fagyoskodó rászorulóknak forró teát, és élelmiszert osztanak a következő napokban Debrecen több pontján. Ugyancsak teát oszt a DKV Zrt. régi Segner téri forgalomirányító épületnél reggel 8 és 14 óra között.

A Tócóskertben a hét végén nyitva tart a Forrás Közösségi Klub, és melegedést kínál az arra járóknak. A MÁV Nagyállomás épületébe szintén be lehet térni egész nap. Szükség esetére előkészített az önkormányzat egy volt iskolaépületet is a Debrecenből tovább utazni nem tudók befogadására.

Forrás: Rádió Max FM

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!