Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Július 05.  |  13:49

DISZ: vásárolja meg az AKSD-t az önkormányzat!

A DISZ képviselői, Dobrossy István és Varga Zoltán tájékoztatójukon beszéltek a javaslatról.

A képviselők elmondták: az AKSD 51 százaléka jelenleg osztrák kézben van, a fennmaradó üzletrész pedig az önkormányzaté. A két politikus szerint jelenleg olyan magasak a lakossági hulladékszállítási díjak, hogy abból irreálisan magas nyeresége származik a cégnek.

Tavaly 800 millió forint adózás előtti eredményt könyvelhetett el a kft., miközben jegyzett tőkéje csak 345 millió forint. A DISZ képviselői levélben arra kérik a polgármestert, hogy az önkormányzat csökkentse a szemétszállítási díjakat, és kezdjen tárgyasokat az osztrák üzletész megvásárlásáról.

Papp László alpolgármester telefonon úgy reagált: a város vezetése az elmúlt időszakban nem folytatott tárgyalásokat az AKSD üzletrészével kapcsolatban. Amennyiben a változó jogszabályok ezt szükségessé teszik, akkor a tárgyalhatnak erről a tulajdonostársak. Igaz, hogy az cég, amiben az önkormányzatnak 49 százalékos üzletrésze van, 2011-ben 820 millió forint adózott eredményt ért el, de ebből az összegből csak 90 millió forint származik a lakossági hulladékszállításból, amelyet Debrecennel együtt 23 településen végeztek.

Az adózott eredmény fennmaradó több, mint 700 millió forintos összegét pedig olyan piaci tevékenységből érte el az AKSD, amely nincs összefüggésben a lakossági hulladékszállítással, ezzel is gazdagítva a városi Vagyonkezelőt, és ezen keresztül az önkormányzatot.

Forrás: Dehír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!