E+E hulladékgyűjtési verseny 2019.

Az A.K.S.D. Kft. 2019-ben újra meghirdeti az iskolai elektronikai és elektromos hulladékgyűjtési versenyét.

Európai uniós elvárás és jogszabály kötelezettség is a háztartásokban keletkező elhasználódott elektronikus berendezések elkülönített gyűjtése azért, hogy ezek a lakosság által szelektíven leadott eszközök szakszerű újrahasznosításra kerülhessenek környezetünk védelme és a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében.


A fenti célokhoz szeretnénk hozzájárulni a szemléletformáló E+E hulladékgyűjtési akciónkkal, aminek célja az, hogy a diákok aktív részesei, és motorjai legyenek a versenynek úgy, hogy a településrész, melyhez az iskola is tartozik összefogjon és minél több elhasználódott, kidobásra szánt E+E hulladékot gyűjtsön össze. Az elektronikai hulladékgyűjtési akció során minden olyan hulladékká vált elektronikai berendezés (pl.: háztartási kis- és nagygépek; mosógépek, hűtőgépek, televízió készülékek, monitorok, szórakoztató elektronikai berendezések, elektronikus játékok, barkácsgépek, elektronikus szerszámok stb). gyűjthető, ami valaha árammal működött.

A versenyre jelentkező általános iskolák meghatározzák az akció időpontját, segítségünkkel megszervezik és lebonyolítják a gyűjtést, majd az akció végén cégünk elszállítja a hulladékot, szakszerűen kezeli, és eljuttatja a hasznosító üzemekbe.

A verseny szponzora évek óta a National Instruments Hungary Kft. Az országos szinten ismert cég elkötelezett a környezetvédelem iránt, ezért a technológiai folyamataikat is ennek jegyében fejlesztik, valamint kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a munkatársak helyi szinten is megtalálják a lehetőséget arra, hogy aktív részesei legyenek a környezettudatos munkakörnyezet fenntartásában.

Az E+E hulladékgyűjtési verseny támogatójaként az NI Hungary Kft. nagy értékű tárgy nyereményeket ajánlott fel az 1-3. helyezett, valamint a résztvevő összes intézmény részére.

Felajánlott nyeremények:

1. helyezett: 1 db LEGO Robot készlet, oklevél, és gyárlátogatás
2. helyezett: 1 db LEGO Robot készlet, oklevél
3. helyezett: 1 db LEGO Robot készlet, oklevél
A verseny további résztvevőit irodai elektronikai eszközökkel ajándékozzák meg.

Az alábbi intézmények csatlakoztak EDDIG a versenyünkhöz:

Dátum Nap Időtartam Intézmény neve Intézmény címe
2019.03.18-22. 5 07:00-17:00 Hatvani István Általános Iskola 4028 Debrecen, Kardos u. 18-24.
2019.05.06-10. 5 07:00-20:00 Szoboszlói úti Általános Iskola 4031 Debrecen, Szoboszlói út 3.

Bővebb információért forduljanak bizalommal Nagy Péter hulladékgazdálkodási csoportvezetőnkhöz:

postacím4031 Debrecen, István út 136
telefon: (52) 563-951; 
mobil: (30) 457-3453;
e-mail:  @