Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Szeptember 07.  |  00:00

Éjszaka is bedobálják az üvegeket

Végtelenül zavaró számukra, hogy a házuk elõtt a konténerekbe éjjel kettõ és három óra körül is bedobolják az üres üvegeket. A palackok koppanásától, a kukákat éjjelente kifosztóktól nem tudnak aludni.

A 77 éves Asztalos Erzsébet és férje azért kereste meg a Naplót, mert az AKSD Kft. a Huszár Gál utca 10. szám alatti otthonuk elõtt szelektív szemétgyûjtõt helyezett el, anélkül, hogy errõl elõzõleg értesültek volna. Azóta végtelenül zavaró számukra, hogy a házuk elõtt a konténerekbe éjjel kettõ és három óra körül is bedobolják az üres üvegeket. A palackok koppanásától, a kukákat éjjelente kifosztóktól nem tudnak aludni. A kerítésük és a tároló között alig van két méter. Megtörtént már, hogy az éjszaka közepén kigyulladt a gyûjtõsziget.

 

Zavaró az is, hogy némelyek illemhelyként használják a gyûjtõszigetet – sorolták. Az AKSD azonban kérésük ellenére sem helyezi máshová a tárolót, mert úgy vélik, megfelelõ helyen vannak és biztonságosak – kapták a választ. A polgármesteri hivatal osztályvezetõje ugyanígy látja, s mint írta, nincs is olyan kötelezettségük, hogy elõzõleg egyeztessenek a lakossággal. „Ennek ellenére mindig úgy járunk el, hogy a lakosságnak a legkisebb kellemetlenséget okozza – fogalmazott Gábor Zsombor, s így folytatta: …a gyûjtõsziget több mint négy éve panaszmentesen üzemel. …több ezer ember érdekét szolgálja. …kérjük, az utcai zaj ellen egyedileg védekezzen.
Végül még arra kéri az idõs embereket, hogy e kellemetlenséget szíveskedjenek elviselni. Asztalos Erzsébet kétségbe van esve. Az említett tûzre hivatkozva azt is vitatja, hogy e megoldás számukra is biztonságos lenne. Szerintük a gyûjtõszigetet elhelyezhetnék a Liget téren, ahol nem zavarná a lakók nyugalmát. Panaszukkal megkeresték már a választókerületük képviselõjét is. A Napló is megkeresi.

- Szabó Katalin -

Forrás haon

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!