Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Február 06.  |  17:01

Éjszaka is dolgozik majd a debreceni utakon az AKSD

Az eddiginél intenzívebb munkát rendelt meg a város az AKSD-től, így éjszaka is takarítani fogják az utakat.

A hétvégén leesett 25 centi hó alaposan megnehezíti a közlekedést Debrecenben. Míg a szombaton és vasárnap kevesen ültek autóba, s viszonylag jól lehetett közlekedni, a hétfői munkakezdés már nem volt zavartalan, jó páran elkéstek a munkahelyükről.

A hétvégén leesett 25 centiméter hó miatt az önkormányzat szombaton a fő- és tömegközlekedési útvonalakon, vasárnap pedig a lakótelepi szervizutakon és kertvárosi részeken is megrendelte az AKSD-től a síktalanítást.

- Tél van, s gondolom, senki nem számított arra, hogy száraz útviszonyokon fog 20-25 centiméteres hóesés után közlekedni Debrecenben, de igyekszünk megoldani a havas utak takarítását – nyilatkozta Gábor Zsombor városüzemeltetési osztályvezető.

Az utakat tehát folyamatosan takarítja az AKSD, mégis sok helyen havasak és csúsznak. Sót nem is tudnak használni, mert az -7 fok alatt nem tudja kifejteni a hatását. Reggel a DKV buszai is nehezen közlekedtek, egy el is akadt a Homokkert felüljárónál. A DKV buszai és trolijai 10-20 perces késéssel jártak, emiatt jó pár busz dugig megtelt.

A helyzetet nehezíti, hogy Debrecenben késő délelőtt újra elkezdett havazni, nagy pelyhekben hullott a hó. A tél szorítása a következő napokban sem enyhül. Keddtől ugyan jelentős havazás már nem várható, a mínuszok azonban maradnak. Szerdán akár mínusz 14 fok is lehet napközben. Ráadsul az északi szél miatt, még hidegebbnek érezzük majd az időt.

Hétfőn délután az eddiginél intenzívebb munkát rendelt meg a város az AKSD-től, így éjszaka is takarítani fogják az utakat.

Forrás: Dehir

Éjszaka is dolgozik majd a debreceni utakon az AKSD

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!