Itt adhatja meg irányítószámát!
2011 November 07.  |  21:37

Eltűnt gyereket találtak a temetőben!

Az ünnepek alatt fokozott szolgálatot láttak el a debreceni Köztemetőben és annak közvetlen környezetében a Debrecen Városáért Közhasznú Polgárőr Egyesület tagjai, a Debreceni Rendőrkapitánysággal és az AKSD Kft-vel közösen szervezett akcióban.

A szolgálatot ellátó polgárőrök október 31-én azt vették észre, hogy a temető kerítésén keresztül 3 ember ugrál be. A polgárőrök megközelítették a kerítésen át beugráló embereket, aki közül kettő a polgárőrök közeledését látva, visszaugrott a kerítésen át az erdőbe, míg a másik személyt a polgárőrök kérdőre vonták.

A temetőbe a kerítésen át bejutó személy elmondta, hogy ő és társai makkot akartak szedni a temető területén, de mivel nem rendelkeztek engedéllyel, a temetőből kikísérték őket, és az AKSD Kft. biztonsági szolgálata a szükséges további intézkedést megtette. A temető melletti erdőben is észleltek a polgárőrök kilenc személyt, akik nem rendelkeztek a makk gyűjtésére szóló engedéllyel. A polgárőrök értesítették a kerületvezető erdészt, aki a szükséges intézkedéseket megtette.

November 1-én a II-es kapunál egy aggódó házaspár jelezte a polgárőröknek, hogy 6 éves kisfiúk eltűnt. A szülők személyleírása alapján kb. 10 - 15 perc keresés után a polgárőrök a kisfiút megtalálták és a szüleihez kisérték.

Polgárőrök az ünnepek alatt több esetben nyújtottak tájékoztatást a temetőbe kilátogatóknak, továbbá a temetőn belül a forgalomirányításban is besegítettek a zavartalan látogatás érdekében – mondta el a polgárőrök elnöke, Dobos Tamás.

Forrás: hajdupress

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!