Itt adhatja meg irányítószámát!
2013 Szeptember 20.  |  13:12

Erre emlékeztek, debreceni szocialisták?

Egy régi, az AKSD-vel kapcsolatos esetet is felemlegetett az alpolgármester.

Erre emlékeztek debreceni szocialisták?

A debreceni alpolgármester a helyi MSZP-sek csütörtöki sajtótájékoztatójára reagált. Az MSZP a szégyenteljes debreceni ügyek felemlegetése kapcsán a debreceni rezsidíjak alakulása, a rezsicsökkentés kapcsán bírálta a városvezetést. A szocialisták sajtóközleményéből világosan kiderül, hogy hadilábon állnak a számokkal és a tények ismeretével – írja.

Papp szerint "a szocialisták kétségbeesetten próbáljak csökkenteni és elvitatni a rezsicsökkentés mindannyiunk életére gyakorolt jótékony hatását". Szerinte "a 2013. július 1-jén hatályba lépett rezsicsökkentés a szemétszállítás díját 19,8%-kal mérsékelte, amellyel a díj a 2011-es árszintre süllyedt. Ez világosan mutatja, hogy a 2012-ben és 2013-ban végrehajtott áremelések hatása megszűnt". Emiatt Papp visszautasította, hogy bármilyen döntésükkel a külföldi tulajdonos érdekeinek érvényesülését segítették volna, hiszen egy ilyen árcsökkenés "a külföldi tulajdonossal szemben semmi esetre sem tekinthető barátinak"

"Ugyanakkor emlékeztetnénk a szocialistákat egy korábbi döntésükre. 1994-1998 között irányították Debrecent, és a város érdekét semmibe véve az AKSD többségi külföldi tulajdonosának hasznát szem előtt tartva lemondtak az önkormányzatot megillető osztalék nagy részéről. Ennek következtében a Debreceniek által kifizetett szemétszállítási díjból keletkezett nyereség 98%-át a külföldi tulajdonos kaphatta meg míg Debrecen, bár az eredmény 49%-a illette volna meg csak 2% nyereséget kapott. Ha valamit, akkor ezt lehet a külföldi tulajdonossal való cinkos összekacsintásnak nevezni" – emlékeztette az alpolgármester a szocialistákat.

Papp László a végén megnyugtatott mindenki: "a novemberben várható újabb rezsicsökkentést teljes mértékben támogatja a debreceni városvezetés és következetesen végre is fogjuk hajtani"

Forrás: Cívishír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!