Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Május 10.  |  09:41

Folytatódik a TeSzedd! akció – várják a megyei önkénteseket

160 ezer önkéntes, 2000 helyszín, 2000 tonna szemét - ez volt a tavalyi TeSzedd! akció országos mérlege. Az egyik legsikeresebb környezetvédelmi program idén június 2-án folytatódik. Hajdú-Bihar megyében már várják a jelentkezőket a nagy szemétszedésre. Az akció célja a szemléletformálás és a fiatalok környezettudatos nevelése.

Felvették a kesztyűt az illegális szemétlerakók ellen a zöldszervezetek. A TeSzedd! akció szerdai beharangozóján az Acsádi út mentén takarítottak a június 2-i rendezvény résztvevői és koordinátorai. A program megyei nagykövete, Csapó Erika volt válogatott kézilabdázó családjával együtt a hétköznapokban is odafigyel a környezetére.

- Én az első perctől kezdve arra neveltem a gyerekeimet, hogy nem szemetelünk. Nincsen annál csúnyább, mint mikor egy-egy szellő meglebbenti a városban a levegőt, és csak a zacskók, a cigarettacsikkek vannak mindenhol – mondja Csapó Erika.

Az illegális lerakónál különös tárgyak kerültek elő: volt, aki medencét, más autóalkatrészeket talált. Ezeknek a tárgyaknak lenne jobb helye is.

- Megvan a helye a hulladéklerakásnak, megvannak a szervezeti intézményei, azt kell igénybe venni, merthogy a tisztaság mindenkinek a közügye – hangoztatta Bara Sándor, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója.

A tavalyi TeSzedd! akcióhoz országosan 160 ezren, Hajdú-Biharban ötezren csatlakoztak. A szemétszállításban idén is mindhárom megyei hulladékgazdálkodási cég segít. A program célja a szemléletformálás.

- A magyar ember mindig arra volt büszke, hogy ő európai, szereti a rendet, a tisztaságot. Ezt fontos lenne megmutatni, nemcsak a házon belül, hanem házon kívül is. Ezért lenne fontos a fiatalokat is megszólítani ebben a programban – vélekedik Tóth Attila, a HBM-i Közgyűlés alelnöke.

A nagy szemétszedés június 2-án fél kilenctől délután egy óráig tart. A magánszemélyek, cégek és szervezetek jelentkezését az akció honlapján várják.

A cikkhez video is tartozik, ami itt tekinthető meg.

Forrás: Dehir

Folytatódik a TeSzedd! akció – várják a megyei önkénteseket

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!