Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Július 06.  |  00:00

Fûnyírásból favágás

Füvet szándékosan, fát viszont hanyagságból vágtak az AKSD dolgozói a Monostor utcán. A városgazdálkodási vállalat munkatársai fûnyírás közben több facsemete kérgét is megsértették.

A cég illetékese azt ígérte, hogy a jövõben mûanyag csõvel fedik be a fák törzsét addig, míg a füvet vágják.

Lugosi Imre épp azt mutatja, hogy milyen károkat okozott a fûnyíró a facsemetékben. A Monostor utcán élõ nyugdíjas szerint az AKSD munkatársai a fû mellett fákat is vágtak. A fiatal növények kérgét ugyanis mélyen lebontotta a gép. Egy már korosabb fa egyik oldalágát pedig úgy vágták le, hogy leszakadt az ággal együtt a fatörzs egyharmada. A lakó szerint sokkal gondosabban kellene a vállalat dolgozóinak végezni a munkájukat. A megsebzett facsemeték ugyanis elõbb-utóbb kiszáradnak.

Szerintem ezzel óriási kárt okoznak, nekünk, az itt lakóknak és a városnak is, mert végül is ez a mi pénzünkbõl van. Esztétikailag is kárt okoztak, meg kell nézni, hogy hogy néznek ki ezek a fák – panaszolta Lugosi Imre.

Lugosi Imre azt mondja: õ többször szólt a dolgozóknak, de minden alkalommal nem tud ott lenni a fûnyírásnál. A Napszemle az AKSD illetékesétõl megtudta: ha fûnyírás közben megsértik a fákat, azt a dolgozóknak azonnal jelenteni kell. Ezek után a cég szakemberei elvégzik a szükséges növényvédelmi beavatkozásokat.

Abban az esetben, ha érezhetõ, hogy kaszálás közben vélhetõen megsértik a fát, akkor védõcsövet kell ráhelyezni kollégáknak a fák törzsére, és ezzel elkerülhetõ, hogy megsértsük a fa kérgét – mondta el Jurácsik Zoltán, az AKSD Kft. szolgáltatási igazgatója.

Az AKSD illetékese hozzátette: a jövõben odafigyelnek arra, hogy a Monostor utcán is hasonló módszerrel dolgozzanak. Így elkerülhetõ, hogy a facsemeték idõ elõtt kiszáradjanak.

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!