Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Július 26.  |  12:33

Gépállomás, szemétlerakó lenne?

A Hajdu-Bihari Napló olvasói összegyűjtötték kérdéseiket az AKSD Vígkedvű Mihály utcai telephelye kapcsán.

Felvetéseiket továbbítottuk a céghez, ahonnan Juhász Judit PR-vezető minden kérdésre részletes választ küldött. Az alábbiakban ezeket együtt olvashatják.

Miért kell minden reggel 8–9 óra között az AKSD Kft. István úti telephelyéről először a Vígkedvű Mihály utcai telephelyre vonulni az egész gépparknak (traktorok, sepregetők, fűnyírók stb.) és utána (jó nagy zajjal) távozni?
VÁLASZ: A kollégáink munkakezdése 6 órakor van, a gépjárművekkel a munkaterületre vonulnak ki és nem a Vígkedvű Mihály utcára. (Munkarend egyébként hétköznap 6.00–14.00, hétvégén 8.00–16.00 között.) 8.30 és 9.30 között van a reggeli időszaka, ebben az időben érkezik a gépek maximum 70 százaléka. A Vígkedvűre, a legszükségesebb esetekben mennek be a kollégák (étkezésre, illemhely használatára, amit nem feltétlenül tudnak a gépekben megoldani!)

Miért nem vonatkoznak a KRESZ előírásai az AKSD Kft. gépeire (pl. saroktól számított parkolás, járdán való közlekedés és várakozás stb.)? Ennek következtében a Vígkedvű Mihály utca– Szombathi István utca kereszteződése beláthatatlan a járműforgalom számára a telephely előtt parkoló munkagépek sokasága miatt! Ez a körülmény súlyos közlekedésbiztonsági kockázattal jár, amit a rendőrség sem hagyhat figyelmen kívül!
VÁLASZ: Napközben igen kevés szabad parkoló található a Vígkedvű Mihály utcán és a Szombathi István utcán is, ezért kényszerből a telephely előtt tudnak megállni a kollégák, valamint a munkagépek adottságai (traktor utánfutóval), mérete miatt sem tudnak megállni a személygépkocsik parkolására alkalmas parkolóhelyeken. Ennek ellenére többször is felhívtuk a kollégák fi gyelmét, hogy lehetőleg a legrövidebb ideig tartózkodjanak a telephely előtt.

Miért kell az utcai szemetesek tartalmát az AKSD Kft. Vígkedvű Mihály utcai telephelyére hordani és tárolni? Közegészségügyi szempontból támadható az AKSD-telephely működése (ÁNTSZ), mert a lakótelepen fertőzésveszély alakulhat ki a huzamosabb ideig itt tárolt szemétben elszaporodó patkányok és egerek által!
VÁLASZ: Szeretnénk viszszautasítani minden, az esetleges fertőzésveszélyre tett megjegyzést, utalást, a Vígkedvű Mihály utcán kizárólag utcai, parki szemét kerül a konténerekbe (nem pedig konyhai és egyéb hulladék, melyek fertőzést okozhatnak)! A telephelyen folyamatosan megtörténik a negyedéves rágcsálóirtás, valamint a napi takarítás (a kihelyezett csapdák üresek, nincs benne rágcsáló). Rend és tisztaság van, nem is engedhetnénk meg magunknak, hogy az ügyfélszolgálati irodánk környezete ne legyen rendben! A közterület-fenntartáson dolgozó kollégák a konténerekbe lapátolják az utcai, parki szemetesek tartalmát, ami lehullik azt felseprik, a konténerek teteje le van zárva, nyáron többször is kimossuk. A konténereket heti két, vagy szükség esetén három alkalommal is ürítjük. Irreális feltételezés az, hogy a konténerekben és a telephelyünkön szaporodnak el a rágcsálók, életmódjukból kiindulva lehetetlen, hogy a szállítással járó hangokat tolerálják!

Biztosan nem lenne alkalmasabb terület az AKSD telephelye számára, mint a jelenleg használt (Wesselényi-lakótelep – Tóth Árpád Gimnázium), érettségi írásbeli és szóbeli vizsgákat az épület másik oldalán lévő tantermekben kell lebonyolítani a zajhatás miatt, (görögkatolikus óvoda, egykori általános iskola, előkészítő szakiskola, Tímárház, gyerekek rendszeres szabadtéri csoportfoglalkozása által határolt terület)? Évek óta ígérik a telephely elköltöztetését, mégsem történik érdemi előrelépés!
VÁLASZ: Az önkormányzattal felvettük a kapcsolatot egy másik telephelyre való költözéssel kapcsolatosan. Több helyszínt is megvizsgáltunk, de egy sem volt alkalmas. Az ingatlancserére felajánlott ingatlanok vagy kialakításuk, vagy területi adottságuk miatt nem voltak megfelelőek.

Az illetékesek részéről hangoztatott cinikus megjegyzést – miszerint „mi voltunk itt előbb”, ugyanis már régen nem arról az igénybevételű és gépesítettségű telephelyről beszélünk, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt – nem tudjuk és nem is akarjuk elfogadni és a helyzetbe beletörődni, mert ez csak évről évre egyre elviselhetetlenebb lesz!
VÁLASZ: Soha nem álltunk cinikusan ehhez a kérdéshez sem, minden felvetésre – legyen az bármilyen hangvételű – igyekeztünk mindkét fél részére elfogadható intézkedéseket hozni, többek között: behoztuk a gépjárműpark nagy részét az István útra, munkakezdéskor és végzéskor nem a Vígkedvű Mihály utcán állnak le a gépek, hanem az István úton. (Ettől függetlenül elkerülhetetlen, hogy a gépek ne menjenek ki a Vígkedvűre!) Az eligazításokat, feladatok kiosztását (reggel 6 órakor) az István úton tartjuk. Igyekeztünk halk gépjárműveket munkába állítani, hétvégén kizárólag csak az elektromos (minimális hanghatása van) gépeink végeznek munkát. A telephelyünkön található konténerek ürítését 15–16 óra között végezzük a korábbi 17–19 óra helyett, ebből következik, hogy a délutános kollégáink műszakrendjét is megváltoztattuk

Forrás: Naplo.hu

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!