Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Január 20.  |  08:38

Gőzerővel dolgoznak a hókotrók Debrecenben

Rövid idő alatt nagyobb mennyiségű hó esett Debrecenre, emiatt csak nehezen lehet közlekedni a város és a megye útjain. A Magyar Közút már este hatkor megkezdte a takarítást.

Hirtelen fehérbe borult az egész város, az autósoknak így alaposan vissza kellett venniük a tempóból, Debrecen főbb útjain ugyanis a megszokottnál jóval nehezebbé vált a közlekedés.

A Magyar Közút Hajdú-Bihar megyei ügyeletének tájékoztatása szerint a munkagépek a hóesés erősödésével egyidőben kivonultak a megye útjaira és megkezdték a hótakaró eltüntetését. Információink szerint este nyolc óra körül összesen 30 gép dolgozott a térségben, ezek közül 8-10 járművet a cívisvárosban vetettek be. Az ügyeletes érdeklődésünkre elmondta, a közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében főleg sószóró gépeket küldtek ki, teljes létszámmal dolgoznak az utak megtisztításán. Ha a hóesés tovább erősödne, akkor a bérelt gépeket is bevethetik, de ezekre egyelőre még nem volt szükség.

Az ügyeletes kiemelte, nem érte őket váratlanul a hóesés, mert folyamatosan kapták az információkat, és tudták, hogy Borsod megyében napközben már komoly mennyiségű hó esett. A Magyar Közút 24 órás ügyeletet tart, így ha a havazás intenzitása nem csökken, akkor egész éjszaka dolgoznak majd a munkagépek.

Az utakat nem csupán a Közút tisztítja, az AKSD is munkába küldte a hókotróit.

A hóesés miatt csúszóssá vált utakon többször is történt baleset. Ahogy arról a Dehir.hu is beszámolt, Ebes és Hajdúszoboszló között egy pénzszállító autó csúszott az árokba, Debrecenben pedig a Mikepércsi út és a Liningen utca kereszteződésében egy autóbusz és egy személygépkocsi ütközött. Az utóbbi balesetben egy ember sérült meg, de könnyebben. A mentők tájékoztatása szerint a sérült meghúzta a mellkasát, ezért röntgenvizsgálatra mindenképpen be kellett szállítani a kórházba.

Kilenc órára egyébként a hóesés abbamaradt, helyette viszont esni kezdett az eső, ami még nehezebbé teszi a közlekedést a csúszós utakon.

Forrás: Dehir

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!