Itt adhatja meg irányítószámát!
2008 November 01.  |  00:00

Halottak napja

A korábbi évek gyakorlatának megfelelõen ez évben is megtesszük a szükséges intézkedéseket a halottak napja zökkenõmentes lebonyolításához.
A halottak napja környezetében a debreceni Köztemetõ nyitva tartását a következõk szerint biztosítjuk:Október 29-én reggel 7-tõl este 7-igOktóber 30-án reggel 7-tõl este 7-igOktóber 31-én reggel 7-tõl este 8-igNovember 1-jén reggel 7-tõl este 8-igNovember 2-án reggel 7-tõl este 8-igNovember 3-án reggel 7-tõl este 7-ig

Az elõzõekben felsorolt idõpontokat megelõzõen és követõen a Köztemetõ korábbiakban maghatározott általános nyitva tartási rendje van érvényben.
 

November 1-jén kizárólag a Köztemetõ mûködésével összefüggõ gépjármû forgalom hajthat be a Köztemetõ területére, ennek megfelelõen ezen a napon minden lakossági, vállalkozói, személy- és tehergépkocsi forgalom tilos a Köztemetõ területén.
 

Természetesen ezen a napon a korábbi évek gyakorlatának megfelelõen idén is a PIREHAB Mozgáskorlátozottak Kisvállalata által rendelkezésre bocsátott kisbuszok térkép szerinti útvonalon történõ közlekedése nyújt segítséget a rászorulóknak a sírok megközelítéséhez.
 A október 25-én a szombati behajtási tilalmat feloldjuk, ennek megfelelõen a köztemetõ területére a behajtási díj megfizetése ellenében mindennemû gépjármû forgalma megengedett.

(A Köztemetõ területén a II. számú kapunál, a tükörtó mellett kijelölt területen ez évben is árusíthatják virágaikat a virágkereskedõk és kistermelõk.)
 

A lakossági gyalogos forgalom az I., II., és III. számú kapukon keresztül történhet, mely portákon természetesen a temetõ nyitva tartási idejének megfelelõ idõtartamig portaszolgálat is lesz. A lakossági személygépkocsi forgalom azonban csak az I. számú kapun keresztül történhet az elõzõekben felsorolt idõszakokban.

A Köztemetõben mûködõ sírköves vállalkozások és vállalkozók október 29-én 1800-ig dolgozhatnak, ezt követõen a halottak napja idõszakában a Köztemetõ területén nem lehet sírköves munkát végezni.
 A hagyományoknak megfelelõen november 1-jén a 2. számú ravatalozó elõtti területen halottainkról történõ megemlékezés 15 órától kezdõdik a Református Egyház Istentisztelete. A Csokonai Színház mûvészeinek emlékmûsora 1530-tól, majd ezt követi 16 órától a Római Katolikus Egyház halottainak emlékére tartandó mise.

A halottak napja környezetében a temetõ rendjének forgalomszervezési intézkedéseinek betartása érdekében a Köztemetõ területén az üzemeltetõ A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. megerõsített rendészeti szolgálatot biztosít, melyhez a Rendõrség és a Közterület Felügyelet is segítséget nyújt.

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!