Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Október 30.  |  14:05

Halottak napja

AKSD Kft. halottak napjával összefüggő intézkedései

 

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően ez évben is megtesszük a szükséges intézkedéseket a halottak napja zökkenőmentes lebonyolításához.
 
2012. évben a halottak napja környezetében a debreceni Köztemetők nyitva tartását a következők szerint biztosítjuk:
 
október 28.
vasárnap
700 - 1900
október 29.
hétfő
700 - 1900
október 30.
kedd
700 - 1900
október 31.
szerda
700 - 2000
november 01.
csütörtök
700 - 2000
november 02.
péntek
700 - 2000
november 03.
szombat
700 - 1900
november 04.
vasárnap
700 - 1900
                       
Az előzőekben felsorolt időpontokat megelőzően és követően a Köztemetők korábbiakban meghatározott általános nyitva tartási rendje van érvényben.
 
November 1-jén kizárólag a Köztemetők működésével összefüggő gépjármű forgalom hajthat be a Köztemetők területére, ennek megfelelően ezen a napon minden lakossági, vállalkozói, személy- és tehergépkocsi forgalom tilos a Köztemetők területén. E napon a Nagyerdei Köztemetőben a Társaságunk által rendelkezésre bocsátott kisbusz térkép szerinti útvonalon történő közlekedése nyújt segítséget a rászorulóknak a sírok megközelítéséhez.
 
Az október 27-én és november 3-án szombati napokon a Köztemetők területén a parkolási tilalmat feloldjuk. A Köztemetők területére a parkolási díj megfizetését követően, mindennemű gépjármű behajthat.
 
A Nagyerdei Köztemető területén a II. számú kapunál, a tükörtó mellett kijelölt területen ez évben is árusíthatják virágaikat a virágkereskedők és kistermelők. Az árusító helyek feltöltésére a III. számú kapun keresztül nyílik lehetőségük.
 
A lakossági gyalogos forgalom a Nagyerdei Köztemetőben I., II., és III. számú kapukon keresztül történhet. A kapuknál a Köztemető nyitva tartási idejének megfelelő időtartamig portaszolgálat tart szolgálatot. A lakossági személygépkocsi forgalom azonban csak az I. számú kapun keresztül történhet az előzőekben felsorolt időszakokban.
 
A Köztemetőkben működő sírköves vállalkozások és vállalkozók 2012. október 29-től november 5-ig nem végezhetnek sírköves munkát a Debreceni Köztemetők területén.
 
A hagyományoknak megfelelően november 1-jén a 2. számú ravatalozó terem előtti területen halottainkról történő megemlékezés 15 órától kezdődik a Református Egyház Istentiszteletével. A Csokonai Színház művészeinek emlékműsora 1530-tól, majd ezt követi 16 órától a Római Katolikus Egyház halottainak emlékére tartandó mise.
 
 
A halottak napja környezetében a temető rendjének forgalomszervezési intézkedéseinek betartása érdekében a Köztemetők területén az üzemeltető A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. megerősített rendészeti szolgálatot biztosít, melyhez a Rendőrség és a Közterület Felügyelet is segítséget nyújt. 

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!