Hírek - AKSD Kft. Debrecen

AKSD Kft. halottak napjával összefüggő intézkedései

 

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően ez évben is megtesszük a szükséges intézkedéseket a halottak napja zökkenőmentes lebonyolításához.
 
2012. évben a halottak napja környezetében a debreceni Köztemetők nyitva tartását a következők szerint biztosítjuk:
 
október 28.
vasárnap
700 - 1900
október 29.
hétfő
700 - 1900
október 30.
kedd
700 - 1900
október 31.
szerda
700 - 2000
november 01.
csütörtök
700 - 2000
november 02.
péntek
700 - 2000
november 03.
szombat
700 - 1900
november 04.
vasárnap
700 - 1900
                       
Az előzőekben felsorolt időpontokat megelőzően és követően a Köztemetők korábbiakban meghatározott általános nyitva tartási rendje van érvényben.
 
November 1-jén kizárólag a Köztemetők működésével összefüggő gépjármű forgalom hajthat be a Köztemetők területére, ennek megfelelően ezen a napon minden lakossági, vállalkozói, személy- és tehergépkocsi forgalom tilos a Köztemetők területén. E napon a Nagyerdei Köztemetőben a Társaságunk által rendelkezésre bocsátott kisbusz térkép szerinti útvonalon történő közlekedése nyújt segítséget a rászorulóknak a sírok megközelítéséhez.
 
Az október 27-én és november 3-án szombati napokon a Köztemetők területén a parkolási tilalmat feloldjuk. A Köztemetők területére a parkolási díj megfizetését követően, mindennemű gépjármű behajthat.
 
A Nagyerdei Köztemető területén a II. számú kapunál, a tükörtó mellett kijelölt területen ez évben is árusíthatják virágaikat a virágkereskedők és kistermelők. Az árusító helyek feltöltésére a III. számú kapun keresztül nyílik lehetőségük.
 
A lakossági gyalogos forgalom a Nagyerdei Köztemetőben I., II., és III. számú kapukon keresztül történhet. A kapuknál a Köztemető nyitva tartási idejének megfelelő időtartamig portaszolgálat tart szolgálatot. A lakossági személygépkocsi forgalom azonban csak az I. számú kapun keresztül történhet az előzőekben felsorolt időszakokban.
 
A Köztemetőkben működő sírköves vállalkozások és vállalkozók 2012. október 29-től november 5-ig nem végezhetnek sírköves munkát a Debreceni Köztemetők területén.
 
A hagyományoknak megfelelően november 1-jén a 2. számú ravatalozó terem előtti területen halottainkról történő megemlékezés 15 órától kezdődik a Református Egyház Istentiszteletével. A Csokonai Színház művészeinek emlékműsora 1530-tól, majd ezt követi 16 órától a Római Katolikus Egyház halottainak emlékére tartandó mise.
 
 
A halottak napja környezetében a temető rendjének forgalomszervezési intézkedéseinek betartása érdekében a Köztemetők területén az üzemeltető A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. megerősített rendészeti szolgálatot biztosít, melyhez a Rendőrség és a Közterület Felügyelet is segítséget nyújt.