Itt adhatja meg irányítószámát!
2013 Október 30.  |  14:52

Halottak napja: nagy a szórás a virágárakban a köztemetőnél

Debrecen – Egy héttel halottak napja előtt már felkészült a látogatók rohamára az AKSD. Virágból és mécsesből is bőséges a kínálat a temetőnél.

Rengeteg virág és nagy tisztaság fogadja a látogatót a Debreceni Köztemetőben. Az elmúlt hetekben az üzemeltető AKSD munkatársai takarítottak, és felmérték a veszélyes sírhelyeket. Az omladozó sírok látogatói figyelmeztetést kaptak a felújításra.


a
A krematóriumhoz vezető út is tele van virágárusokkal

- Bármely sírköves vállalkozó munkáját igénybe lehet venni, nem kötelező a temető szakszemélyzetével dolgoztatni, de erről gondoskodniuk kell, mert addig nem lehet a sírhelybe temetni, illetve nem lehet a sírhelyet meghosszabbíttatni, amíg ez nincs rendezve – figyelmeztet Jurácsik Zoltán, az AKSD Kft. szolgáltatási igazgatója.

Tájékoztatótáblákat is kihelyeztek, melyek a következő időszak nyitva tartási rendjére hívják fel a figyelmet. Október 26-tól október 30-ig reggel 7-től este 7-ig lehet bemenni. Október 31-től november 2-ig este nyolcig lesznek nyitva a kapuk, 3-án ismét este 7-ig.

November elsején nem lehet majd behajtani autóval a temetőbe. Október 31-én déltől november 3-a estig ideiglenes forgalomkorlátozás lesz a Benczúr Gyula utcán és az Ady Endre sugárúton. Ezeket az utcákat egyirányúsítják, tehát a Benczúr Gyula utca felől lehet majd megközelíteni a Köztemetőt. Parkolni az útpadkán és a zöldfelületen is tilos. A behajtási tilalmat táblák jelzik és rendőrök felügyelik.

- Ezekre a területekre csak a tömegközlekedési eszközök, a személyszállító taxik, valamint a virágárusok jöhetnek majd be. Gépjárművel a gyógyszergyár felől lehet megközelíteni a Köztemető 2-es és 3-as kapuját – tájékoztatott Gábor Zsombor városüzemeltetési osztályvezető.

Virágból sincs hiány. Az Ady út felőli téren fogadja nagyobb kínálat az érkezőket. Itt egyébként is több kereskedő szokott árusítani, de most még a tó mellett is pavilonok sorakoznak. Az árak igen széles skálán mozognak: szerényebb krizantém 130 forintért is kapható, míg például a másfajta, ilyenkor hagyományos virágok csokorja 300–700 forintba kerül.

Már pénteken is sokan érkeztek a temetőbe, az ünnepig hátra lévő időszakban pedig egyre több látogatóra számítanak az üzemeltető AKSD munkatársai. Emiatt is fontos, hogy mindenki tartsa be a szabályokat; parkoláskor és hulladékelhelyezéskor vigyázzon a zöldterületekre, s legyen tekintettel a többi vendég gyászára is. Az ünnep alatt megerősített rendészeti szolgálatot teljesítenek. A hozzátartozókat kisbuszok szállítják a sírkertben. November 1-jén a történelmi egyházak megemlékezéseket tartanak, a Csokonai Színház művészei pedig emlékműsort adnak.

Forrás: dehir.hu

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!