Itt adhatja meg irányítószámát!
2009 Január 05.  |  00:00

Havazás 2009.01.05.

Kézi és kisgépes úttisztítás:

2009. január 4-én este megindult havazás miatt a tömegközlekedési
megállóhelyek hóeltakarítását (seprését) és síktalanítását este fél 7-kor
megkezdtük 6 kisteherautóval és 12 fõvel, melyet hajnal 1 órára fejeztünk be. A közterületfenntartási üzletág 22 kisgépe  és közel 65 fõ kezdte meg január 5-én reggel 4.30-kor a téli munkák végzését. A  kisgépek a akótelepi járdák, utak, kerékpárutak tolását és szórását, míg a kézi erõ járdák, gyalogátkelõhelyek seprését, síktalanítását végezte. A
tömegközlekedési megállóhelyek ismételt seprését és síktalanítását 6 órakor kezdtük el a 6 db kisteherautóval és 12 fõvel. A tolási, íktalanítási
munkák elõreláthatólag délután 4 órára fejezõdnek be.


Nagygépes úttisztítás:

A január 4-ei 18:20-as kivonulás során az A, B, C, D ütemet végig szórtuk, a rendelet szerinti szóróanyaggal (só-homok 1:5 arányú keverékével).
A folyamatos havazás azt eredményezte, hogy hajnal 4 órára kb. 3-4 cm hullott, - 6,5 Celsius fok mellett. Az alacsony hõmérséklet okán olvasztásról nem beszélhetünk, így továbbra is fennállt a síkosság veszélye, ezért az A és B ütemen (tömegközlekedési- és fõ gyûjtõutak) 4:15-kor újra kezdtük a szórást. Ezek az utak mostanra a - közlekedés megindulásával - hókásásak, latyakosak, több helyen már csak nedvesek (mivel a rendeletben meghatározott szóróanyag csak ennyire képes), közlekedhetõek lettek.  
Társaságunk javasolta az Önkormányzat Városüzemeltetési Osztálya felé, hogy tekintettel arra, hogy nem enyhül az idõ, továbbra is mínusz fokok vannak az A és B ütem további szórását a lefagyás, feljegesedés elkerülése érdekében engedélyezzék, az engedélyt megkaptuk így gépjármûveink délután 1 órakor újra útnak indultak és az indokolt útszakaszokat újra szórják.

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!