Hírek - AKSD Kft. Debrecen

Kézi és kisgépes úttisztítás:

2009. január 4-én este megindult havazás miatt a tömegközlekedési
megállóhelyek hóeltakarítását (seprését) és síktalanítását este fél 7-kor
megkezdtük 6 kisteherautóval és 12 fõvel, melyet hajnal 1 órára fejeztünk be. A közterületfenntartási üzletág 22 kisgépe  és közel 65 fõ kezdte meg január 5-én reggel 4.30-kor a téli munkák végzését. A  kisgépek a akótelepi járdák, utak, kerékpárutak tolását és szórását, míg a kézi erõ járdák, gyalogátkelõhelyek seprését, síktalanítását végezte. A
tömegközlekedési megállóhelyek ismételt seprését és síktalanítását 6 órakor kezdtük el a 6 db kisteherautóval és 12 fõvel. A tolási, íktalanítási
munkák elõreláthatólag délután 4 órára fejezõdnek be.


Nagygépes úttisztítás:

A január 4-ei 18:20-as kivonulás során az A, B, C, D ütemet végig szórtuk, a rendelet szerinti szóróanyaggal (só-homok 1:5 arányú keverékével).
A folyamatos havazás azt eredményezte, hogy hajnal 4 órára kb. 3-4 cm hullott, - 6,5 Celsius fok mellett. Az alacsony hõmérséklet okán olvasztásról nem beszélhetünk, így továbbra is fennállt a síkosság veszélye, ezért az A és B ütemen (tömegközlekedési- és fõ gyûjtõutak) 4:15-kor újra kezdtük a szórást. Ezek az utak mostanra a - közlekedés megindulásával - hókásásak, latyakosak, több helyen már csak nedvesek (mivel a rendeletben meghatározott szóróanyag csak ennyire képes), közlekedhetõek lettek.  
Társaságunk javasolta az Önkormányzat Városüzemeltetési Osztálya felé, hogy tekintettel arra, hogy nem enyhül az idõ, továbbra is mínusz fokok vannak az A és B ütem további szórását a lefagyás, feljegesedés elkerülése érdekében engedélyezzék, az engedélyt megkaptuk így gépjármûveink délután 1 órakor újra útnak indultak és az indokolt útszakaszokat újra szórják.