Itt adhatja meg irányítószámát!
2009 Január 06.  |  00:00

Havazás 2009.01.06.

2009. január 5-én a Városüzemeltetési Osztálytól "zöld utat" kaptunk tiszta sóval történõ szórásra, így délután egykor újra kivonultak sószóró autóink a tömegközlekedési utakra (A ütem), hogy amennyire csak lehet megtisztítsuk az utakat a hókásától. Az A ütem után 5 órától a B ütem következett, vagyis a fõ gyûjtõutak, ahol ugyanezt a tevékenységet kellett társaságunknak elvégeznie.

A kizárólag csak rendkívüli esetekben lehetséges sóval történõ szórás megtette a hatását: ezeken az útszakaszokon a vastag hókását elkezdte olvasztani a só, melyet ezután a gépjármû forgalom le is takarított az utakról. Estére már csak nagyon vékony kásaréteg, több helyen pedig már csak víz volt a nevezett utakon, ami már nem jelentett veszélyt sem a közlekedõk számára, sem pedig arra, hogy a hajnali fagyoknál feljegesedjen, vagy jégbordák alakuljanak ki.

  
2009.01.06.
Hajnal 2 órakor -6 Celsius fok mellett az utak síkosságát tapasztaltuk, így az A és B ütemen elkezdtük a síktalanítást, ekkor már az elõírt
szóróanyaggal (só-homok keverékkel).
A vékony kásarétegen ez elegendõ volt, reggelre jól közlekedhetõek voltak a tömegközlekedési utak (annak ellenére, hogy napkeltekor -7 Celsius fok volt).

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!