Hírek - AKSD Kft. Debrecen

01:00-kor végzett útellenõrzés során Debrecen csatolt településeinek bekötõútjain -1,2 C fok mellett fokozott csúszásveszély tapasztalható, a folyamatos hószállingózás miatt. 1-2 cm hó fedte az utakat.
01:50-kor az A, B ütem bekötõútjain síktalanítást kezdtünk. Néhány bekötõ útón a hóátfúvás miatt tolást is végezni kellett. A hó 3:30-tól (-1 C fok mellett) a város útjain is „megmaradt”, síkosságot elõidézve. A bekötõutak síktalanítását követõen az A és B ütem városon belüli útjai folytattuk a tevékenységünket reggel 8:00-ig. Ekkor már 3 C fokra emelkedett a hõmérséklet, elkezdõdött az olvadás.

4 órakor ismételten elkezdtük a tömegközlekedési megállóhelyek téli munkáinak végzését az ismételt hóesés és a lefagyás miatt. A munkákat 15 kisgéppel és 27 fõvel végeztük, mely során síktalanítottuk a lesepert  járdákat, a forgalom által a gyalogátkelõhelyekhez hordott latyakot eltávolítottuk, majd síktalanítottuk.


08:30-tól 12:00-ig Az „E” kategóriás (egyéb utak) útellenõrzése során tapasztaltuk, hogy a leejtõs utakon komoly gondot jelent az úttesten maradt hó. Az olvadás következtében az „aljban” nagy mennyiségû víz gyûlik össze, ami esti lehûlésnél rendkívüli síkosságot okozhat. Az olvadás elõsegítésének érdekében 23 kijelölt utcán hótolást és síktalanítást végeztünk, 0,-1 C közötti hõmérséklet mellett.

17 órától tartott útellenõrzés során a Dombostanyai bekötõút jelentõs szakaszán hóátfúvást észleltünk. A hó egy közlekedési sávra szûkítette a kétsávos utat. 20:00-kor elkezdtük a kritikus szakasz tolását, szórását.