Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Február 03.  |  15:25

Havazás Debrecenben: Reggel nyolcra lapátoljuk el

Az elsődleges a tömegközlekedési és a gyűjtőutak hótól, síkosságtól való mentesítése

Reggel 8 óráig el kell takarítaniuk a portájuk előtti járdáról az összefüggő hótakarót az ingatlanok tulajdonosainak, míg az azt követően hulló hó eltávolításáról tíz órán belül kell gondoskodniuk. Az önkormányzat vonatkozó rendelete értelmében a síkosság elleni védekezés szintén a tulaj kötelessége, de figyelnie kell arra, hogy kizárólag környezetkímélő anyagokat (homokot, hamut, környezetbarát vegyszereket) használhat. A havat tilos a víznyelőkre lapátolni!

A rendelet megsértőit a közterület-felügyelők megbírságolhatják, de feljelentést is tehetnek, amennyiben a tulajdonos nem ismeri el a szabálysértést.

Pál Csaba önkormányzati sajtóreferens elmondta: a kezelésükben lévő utak hótól, síkosságtól való mentesítését megrendelésükre az AKSD Kft. végzi, a gépi tisztítás menetrendje során az utak fontossága a fő szempont. Így a mintegy 80 kilométernyi lakótelepi szervizutak csak a 178 kilométernyi tömegközlekedési és a fő gyűjtőutak után következhetnek. S csak a szervizutakat követően térnek rá a kertvárosi és a forgalmukat tekintve kisebb utcákra.

Mínusz nyolcig

– A tömegközlekedési és a fő gyűjtőutak hótolási és síktalanítási munkálatainak elvégzése átlagos téli időjárási körülmények között mintegy 8 órát vesz igénybe. Az 1:5 arányú só-homok keverékből a só mínusz 7-8 Celsius fokig képes kifejteni olvasztó hatását, ez alatti hőmérsékleten már nem. A homok érdesíti a síkos felületet akkor, mikor a só már „nem tud dolgozni” – tájékoztatott Pál Csaba.

Forrás: HAON

Havazás Debrecenben: Reggel nyolcra lapátoljuk el

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!