Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 December 12.  |  13:25

Hóra hó: Debrecenben is megnehezíti a közlekedést a havazás

A hétvégi havazás után szerdán újra arra ébredhettek a debreceniek, hogy hó borítja a várost.

Még a hétvégén lehullott 5-6 centiméternyi havat sem sikerült eltakarítani Debrecenben, kedd éjjel és szerda reggel megérkezett az újabb havazás. A hóból Hajdú-Bihar megye teljes területe kapott, a megye déli részén esett több. Debrecenben legalább tíz centi hó hullott, és még szerda reggel is esett. A havat ráadásul a szél is kavarja, így nem könnyű közlekedni a városban.

A Magyar Közút Zrt. 24 gépe volt kint a megyei utakon egész éjszaka, hajnalban még három munkagépet állítottak csatasorba, a cívisvárosban pedig kilenc géppel tisztítják meg az állami fenntartású utakat. A városi fenntartású utakra az AKSD Kft. gépei vonultak ki, a tömegközlekedési útvonalakon a hótolást és a szórást is megrendelte a cégtől az önkormányzat. A hivatal tájékoztatása szerint a kisebb utak és a lakótelepi szervizutak megtisztítására csak este vagy csütörtök reggel kerülhet sor. A síktalanításba a Dehusz Kft. is bekapcsolódott, jelenleg ötvenöt közmunkás próbálja megtakarítani a járdákat és a zebrákat; a remények szerint jövő hétre már száz embert tudnak mozgósítani.

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint csütörtökön nem számíthatunk nagyobb mennyiségű hóra, pénteken azonban újra eshet. Szombatra esőt, vasárnapra és hétfőre havas esőt mondanak. Csütörtökön és pénteken hajnalban mínusz tíz fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Forrás: Dehír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!