Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Június 20.  |  15:13

Hőség: csütörtöktől már locsolják az utakat Debrecenben

A sínek még nem görbülnek, az utakat viszont már locsolni kell a hőség miatt Debrecenben. A DKV hét eleje óta ellenőrzi fokozottan a villamospályát. Holnaptól már az utakat is locsolják.

A sín hőmérséklete a déli vagy a kora délutáni órákban akár az 50-55 fokot is elérheti, de ilyen melegben ez teljesen normális. A DKV pályafelügyelői a hőség miatt napok óta óránként ellenőrzik a sínek állapotát Debrecenben.

- Azonnal jelentik a szakemberek, ha olyan esettel találkoznának, ami kivetődésre utalna. Ez azt jelenti, hogy a sín felpúposodik, illetve elmozdul. Szerencsére ilyen az elmúlt években nem történt – magyarázza Antal József, a DKV Zrt. pályamestere.

A kánikula miatt az utak is teljesen felforrósodtak. A parkoló autók tetején több mint 70 celsius fokot lehet mérni, de az aszfalt sem sokkal hűvösebb. Kora délután több mint 61 fokra melegedett fel, így néhány másodperc alatt bele tud ragadni a cipő sarka a járdába.

A főbb tömegközlekedési utakat csütörtök délután kezdi el locsolni az AKSD, több mint 20 kilométer hosszan hűsítik majd az aszfaltot. Az autók csak egyszer járják végig a főbb utakat.

- Délután háromkor kezdi az AKSD Kft. a locsolást, ami a 21-22 kilométernyi hosszú szakaszon nyolc órát vesz igénybe. Éjfél fele fognak vele végezni – mondta Gábor Zsombor városüzemeltetési osztályvezető.

Egy alkalomért 90 ezer forintot fizet az önkormányzat az AKSD-nek. Amennyiben szükséges, pénteken is lesz locsolás.

A cikkhez videó is tartozik.

Forrás: Dehir

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!