Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Július 11.  |  10:08

Hőség: szerdától már a fákat is locsolják Debrecen közterein

Az elmúlt két hétben napról-napra nőtt a növények vízigénye, a hőségben harminc százalékkal több vizet locsolt el az AKSD Kft.

38 fokot is megéltek az elmúlt napokban a főtér dísznövényei, de még bírják a hőséget; olyanok, mint tavasszal. A város köztereire csaknem ötezer négyzetméter évelő és egynyári növény van kiültetve. Az extrém melegben az AKSD munkagépeinek harminc százalékkal több vizet kellett elhasználni ahhoz, hogy ne száradjanak ki a virágok.

- Alapesetben is két műszakban, tehát az esti és a hajnali órákban végezzük a növények locsolását, viszont most nagyobb vízmennyiséget juttatunk ki. A virágágyások alatti talaj jobban kiszárad, ezért mindkét műszakban megközelítőleg 6-8 ezer liter vizet locsolunk ki – tájékoztatott Jurácsik Zoltán, az AKSD Városgazdálkodási Kft. szolgáltatási igazgatója.

A melegben nemcsak a dísznövények, hanem a fiatal fák is igénylik a plusz locsolást. Ezek gyökere ugyanis a talajban még nincsenek elég mélyen. Vízpótlásukra az önkormányzat háromszázezer forintot különítettek el.

Az elmúlt két évben és idén közel 1000 darab fát ültettek Debrecenben. Ezek locsolását szerdán kezdi meg az AKSD, tövenként körülbelül 50-60 liter vizet használnak majd.

Forrás: Dehír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!