Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Július 17.  |  00:00

Ígérik: irtanak

A hõség és a szárazság ellenére burjánzik a parlagfû és más allergiát okozó gyomnövény a Derék utcán a Tócó-patak közelében.

A terület egy részét az AKSD Kft-nek, másik részét a Dehusz Kht-nak kellene lekaszálni. Ma mindkét cég képviselõje a helyszínen járt, és ígéretet tett arra, hogy rövid idõn belül elvégzik a szükséges munkálatokat.

Ez a felvétel nem a város külterületén, hanem a Derék utcán, a lakóházaktól néhány méterre készült. A gazos, elhanyagolt területen már bimbózik a parlagfû. A szél a polleneket egyenesen a lakóházakra fújja, amely az itt élõknek nemcsak bosszúságot, hanem allergiát is okoz.

Én is allergiás vagyok a parlagfûre, nagyon erõsen, úgyhogy jobb lenne, ha jobban rendben tartanák az egész területet – mondta el Czuperné Mocsári Erzsébet.

A járda és a lakóházak közötti területet az AKSD Kft-nek, míg a járdán túli részt a Dehusz Kht-nak kellene gyommentesíteni. A Tócóvölgyben a humánszolgáltató kht. néhány nappal ezelõtt már elkezdte a kaszálást, ám a fás, cserjés területeken traktorral nem lehet irtani. Ezért itt kézi kaszával fogják levágni az allergén gyomokat. A munkálatok a jövõ héten kezdõdnek. A gyommentesítést a kánikula is lassítja. A dolgozók ugyanis a tûzõ napsütésben nem tudnak dolgozni. Ezért ahol tudják, kora reggel végzik el a munkát.

Ebben a melegben ez egy nagyon nehéz munka, védõitalt kapnak, van védõfelszerelésük, ezért próbálunk minél korábban kezdeni, van, ahol már fél ötkor - ahol nem zavarja a lakosságot - már dolgoznak az emberek – tájékoztatott Császár Ferenc, a Dehusz Kht. igazgatója.

A lakóépületek környékét az AKSD-nek kell lekaszálni. A munkálatok itt is hamarosan elkezdõdnek.

Az AKSD-sek ma szólt a kollégám, õk is rövid idõn belül mennek le, sõt már kint is voltak – nyilatkozta Baranyi Tamás, a városüzemeltetési osztály csoportvezetõje.

A Derék utcán lakók néhány héten belül fellélegezhetnek. A teljes terület gyommentesítésével elõreláthatólag egy hónap múlva végeznek.

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!