Itt adhatja meg irányítószámát!
2011 November 14.  |  18:04

Keddtől téli ügyeletet tart az AKSD

Habár hóesést egyelőre nem ígérnek a meteorológusok, az AKSD már felkészült a télre. Az önkormányzat megrendelésére keddtől február 28-áig 24 órás ügyeletet tartanak, hogy ha szükséges, azonnal bevetésre indulhassanak.

A lehullott faleveleket gereblyézték össze hétfőn a Dehusz munkatársai a nagyobb lakótelepeken A közmunka nem fejeződik be ősszel; az önkormányzat télen is ad feladatot a dolgozóknak.

- Ugyanezeken a területeken szinte folyamatosan rendelkezésünkre fognak állni munkaidőben hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután 4-ig, a munkanapokon átlagosan 100-130 fővel – mondta el Gábor Zsombor városüzemeltetési osztályvezető

Az AKSD húsz munkatársa viszont már keddtől állandó téli készenlétben lesz. Legtöbbjük a buszöblöket tisztítja meg, nyolcan pedig kisgépekkel tolják majd el a havat a lakótelepek szervizútjairól, a szűkebb utcákról és a belvárosi járdákról. A járművek egy része homokkal síktalanítja az utakat.

A belvárosi területeken, a díszburkolatos területeken folyami homokkal végezzük a síkosságmentesítést, amely érdesítő, pedig nem olvasztó hatású. Más területeken pedig bányahomokkal végezzük a síkosságmentesítést – tájékoztatott Bakó Gergely, az AKSD Kft. közterület-fenntartási üzletágvezetője.

Nagyobb fagy idején azonban nem elég a homo, ilyenkor homok és só keveréket, vagy sóoldatot szórnak a közutakra. Debrecenben évről évre csaknem 3 millió négyzetméter utat takarítanak le ezek a nagyobb munkagépekkel.

- Öt centi hóig csak a síkosságmentesítő anyagokat szórjuk az utakra, e feletti hómennyiségnél már le is toljuk a havat az útról – hallhattuk Ulimájer Csabát, az AKSD Kft. szállítási üzletágvezetőjét.

Az önkormányzat tavaly 50 millió forintot költött ilyen jellegű munkára a városban, a következő másfél hónapra pedig 9 millió forintot különítettek el.

Forrás: Dehir

Téli ügyelet az AKSD-nél

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!