Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Május 10.  |  09:45

Ki az összes szemetet Hajdú-Biharból!

Június második napjára tevékeny szabadtéri programra várnak mindenkit: más szemetét szedik a TeSzedd! Összefogás a tiszta Magyarországért akció hajdú-bihari résztvevői, tavaly majd' ezer köbméter szemetet gyűjtöttek össze.

A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkársága, a Belügyminisztérium és az Országos Polgárőr Szövetség ebben az évben is meghirdette országos szemétszedési akcióját. Idén június 2-án takarítanak mások után mindazok, akik felelősséget éreznek környezetünk tisztaságáért. Tavaly országszerte mintegy 2 ezer helyszínen, 160 ezer önkéntes, 2 ezer tonna illegálisan elhagyott hulladékot gyűjtött össze. Akkor Hajdú-Bihar megyébe összesen 275 regisztráció érkezett be, ami összesen 6 ezer 623 megmozduló önkéntest jelent a megyében. A megye 82 települése közül 32 csatlakozott az akcióhoz. Legtöbben – 2138 fő- Debrecenből jelezték szándékukat, de kiemelkedő szerepe van még néhány településnek: Balmazújvároson 955 fő, Hajdúnánáson 620 fő, Hajdúszoboszlón pedig 390 fő szedett szemetet az akciónapon.

Kézis nagykövet Hajdú-Biharban

Csapó Erika a TeSzedd Hajdú-Bihar megyei nagykövete… A 132-szeres válogatott, kétszeres EHF Kupa győztes, négyszeres Magyar Kupa, magyar, illetve német bajnok kézilabdázó örömmel vállalta a feladatot, hisz maga is úgy él, hogy örökül tudja hagyni a Földet az unokáinak.

Regisztrálni kell!

Első lépésként a résztvevőknek regisztrálniuk kell a www.teszedd.hu oldalon. A regisztráció után, a megadott e-mail címen mindenkit értesítenek arról, hogy melyik gyűjtőponton jelenjen meg június 2-án, 8.30-kor. Hajdú-Bihar megyében a szemétszedés reggel 9.00-13.00 óráig tart majd. Azért nem egész nap, hogy az összegyűjtött hulladékot a szolgáltatók még aznap el tudják szállítani. A jelentkezők minden gyűjtőponton kapnak TeSzedd logóval ellátott zsákokat, amibe gyűjthetik a hulladékot, valamint kesztyűt a szedéshez.

Kövesse a Facebookon!

Forrás: Cívishír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!