Itt adhatja meg irányítószámát!
2013 Július 29.  |  12:27

Ki szórta szét a szemetet a Derék utcai parkolóban?

Debrecen – A garázssorban nemrég bezárt egy kis üzlet. A tulajdonosa cáfolta, hogy ők hagytak volna szemetet a parkolóban maguk után.

A Dehír olvasója küldte ezt a képet, melyen jól látható az üzlet, ami nemrég bezárt a Derék utcai garázssorban, és a parkoló szélén hagyott szemét is.

Ki szórta szét a szemetet a Derék utcai parkolóban? - A.K.S.D Kft.

A közlekedési tábla tövében zöldellő fűre elhelyezett dobozok, zsákok kupaca már ott volt szombaton is, egész vasárnap gyönyörködhettek benne az arra járók, de még hétfőn is kint díszelgett az út illetve a parkoló mellett. Nehéz nem gondolni arra, hogy az üzlet bezárása és a tábla mellett megjelent halom között van némi összefüggés – írtuk azt feszegetve, hogy került oda a szemét. Felvetettük: lehetett volna esetleg egy konténert rendelni, ha valóban onnan származik a szemét, vagy elvinni a közeli szelektív gyűjtők egyikébe a papírt, esetleg kérni pár zsákot a szemétszállítással foglalkozó cégtől.

Cikkünk kapcsán levélben kereste meg szerkesztőségünket a boltot üzemeltető cég ügyvezető igazgatója és a következő tájékoztatást adta:

„A szemetet a képen is jól látható üzlet bejáratától 2 méterre lévő, zárt hulladéktárolóban helyezte el a bolt (amit folyamatosan az AKSD hulladékgazdálkodási kft szállított tőlünk). Én hétfő reggel értesültem arról a tényről, hogy a szeméttárolóból a szemetet valaki/valakik kipakolták a képen látható zöld területre. Ez természetesen engem is mélyen felháborított, és azonnal visszanéztem a bolt biztonsági kamerái által rögzített felvételt, melyen megállapítható, hogy július 20-án este 22-04 óráig számomra ismeretlen személy/személyek kipakolják a hulladéktárolót, ennek okát, indítékát nem tudom. Természetesen az esettel kapcsolatban feljelentést tettem a Debreceni Rendőrkapitányság illetékeseinél. Nem mellesleg a szemét elszállításával kapcsolatban az ügytől függetlenül is intézkedtem!”

Akárkik szórták szét a szemetet, kellemetlenséget okoztak egy lakóközösségnek, most pedig a rendőrségen a sor, hogy kiderítsék, kik voltak az elkövetők. A jó hír pedig a környéken élőknek, hogy a probléma forrása megszűnt, kedden reggel ugyanis a kéretlen kupacot összeszedték a szemétszállító cég munkatársai.

Forrás: Dehír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!