Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Április 13.  |  00:00

Kínai küldöttséggel tárgyaltunk

Elsõsorban környezetipari területen lát együttmûködési lehetõséget a debreceni és a kínai cégek között a Shenzenbõl érkezett delegáció. A kínai város küldöttsége a környezetvédelmi és vízügyi tárca meghívására érkezett hazánkba, és háromnapos látogatása során Debrecenben is tárgyalt az együttmûködésrõl.
Shenzen városát 27 éve alapították, az akkor 20 ezres település mára több mint 10 millió lakosú metropolisszá nõtte ki magát. A tartomány területe kétszer akkora, mint Magyarország, és a kínai gazdasági növekedés 10 százalékát adja. A shenzeni gazdaságfejlesztési övezetben a külföldi tõke bevonásával elsõsorban az információs technológia, a logisztika, valamint a pénzügyi és a kulturális szolgáltatóipar növekszik a leglátványosabban - mondta Lü Ruifeng.
Shenzen alpolgármestere a debreceni tájékoztatón. A rohamos fejlõdés azonban nem kívánt környezetszennyezéssel is járt, ezért a város most olyan környezetipari technológiákat keres, amellyel csökkenthetõ a természet károsítása. A kínai fél ezért fõként a környezetipar debreceni tapasztalatait tanulmányozta, és ezen a területen látja a legjobb együttmûködési lehetõséget. A delegációval öt cég képviselõje érkezett, de csak Shenzenben több mint 200 környezetipari vállalkozás mûködik.
A küldöttséget fogadó Pajna Zoltán alpolgármester hozzátette: elsõsorban a szennyvíziszap-kezelés és a hulladékfeldolgozás kapcsán van átadható tapasztalata a debreceni cégeknek, elsõsorban a vízmûnek és az AKSD-nek. Az itt alkalmazott technológiákat ugyanis bárhol a világon tudják hasznosítani, így a kínai piacon is lehetõség lenne megjelenni – mondta az alpolgármester. Az önkormányzat a repülõtéren jövõre felépítendõ cargo-bázis kapcsán is együttmûködési lehetõséget lát a kínai féllel. A shenzeni küldöttség kínai cserelátogatásra hívta meg debreceni vendéglátóit.
Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!