Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Július 02.  |  12:02

Látványetetés a Debreceni Vagyonkezelőnél

Nem volt olyan rég, hogy ne emlékeznénk rá: május 30-án azt mondták, nem lesz pénzosztás. Aztán mostanra mégis lett. Hogy azóta eltelt majd’ 5 hét? Tényleg.

Beavatjuk az olvasót: sajtótájékoztatóra járni nem nagy öröm, alapvetően messze áll bárminemű élményszerű élménytől, ide értve a kulturálistól a szexuálisig mindent. A kapálásnál, persze, jobb. Na, de ez a munka nem is holmi élvezkedés, inkább szakadatlan, naiv remény: hogy a vízzel és kávéval kísért, fehér falakba és tavalyi nyakkendőkbe csomagolt díszletek között majd kiderül valami érdekes. Általában nem szokott. Mert vagy papír- és aftershave szagú önpuszilgatás mind a 20 perc, vagy olyasmivel rukkolnak ki NAGY TITOKként, amit már két hete tudunk. A május 30-i holding-sajtótájékoztatón se történt másképp: miután a gazdasági igazgató és az alpolgármester elmondta, hogy is állnak a városi cégek – mit kell nyögni és hol lehet mulatni –, háromszor hangzott el ugyanaz a kérdés: volt-e/lesz-e idén fizetésemelés, illetve bármilyen béren kívüli juttatás, azaz jutalom vagy prémium a vagyonkezelőnél, annak vállalatainál? A válasz háromszor határozott nem volt. Bak Ferenc azt mondta bele a képébe 15 újságírónak, hogy nem, nem és nem. Aztán mikor már a fele pakolt, a fele meg kiment, azt is mondta, hogy az értékes embereket meg kell becsülni.

Na ugye! Hiszen tudtuk jól. Már rég pénzszagot fújt a szél. Öt hét alatt aztán össze is hordott belőle néhány nagyobb kupacot. Először a Cívishíren olvashatják az adatokat.

Közülük való mondta, ezek az összegek csak kívülről tűnnek nagynak, mert a felelősség hatalmas. Elhisszük. Nem is a pénzen nyammogunk mi már, mert ha ennek a dupláját adagolják ki egymásnak, akkor se lesz forradalom és nem dugnak ki Kossuth lábai között mozsárágyút a debreceniek a főtéren. (Ilyenek, nyelésre kódoltak). Csak hát elkélne egy kis elegancia, uraim! A holding egyelőre – a DKV veszteségén túl – a bitang silány párbeszédjéről világhírű. Kommunikációs ismereteket együtt hallgathatnának a nagyerdei lámacsikóval. Az ötnapos „kolléga” nem lehet sokkal lemaradva tőlük… Igaz, hazudni még nem tud.

Forrás: Cívishír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!