Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 November 09.  |  00:00

Lehetõség már van

Több, mint 5 milliárd forintnyi fejlesztési támogatásra pályázhattak hazai és európai uniós forrásokból az Észak-alföldi Régióban mûködõ vállalkozások 2006-ban és idén.

Ez derült ki egy konferencián, amelyen a szakemberek értékelték az eddigi fejlesztéseket és elemezték a régiós innovációs lehetõségeket.

A speciális gép a félkész komposztot forgatja az AKSD telepén. Kommunális szennyvíziszap a Debreceni Vízmû Rt. ülepítõ telepérõl. Háztartási zöldhulladék, faapríték, szalma - ezek az alapanyagai a jó komposztnak. Legalábbis ezt állítják a hulladékgazdálkodási szakemberek, akik tavaly fejlesztették ki új terméküket. A ma már csomagolt formában is kapható komposzt most elnyerte az Észak-alföldi innovációs díjat. A cég számára ez jelentõs elismerés.

Mindenképpen nagy elismerés számunkra, és úgy gondoljuk, hogy a termék marketingjében komoly segítséget fog jelenti számunkra – mondta el Csatári Gábor, az AKSD Kft. projekt- és értékesítési üzletágvezetõje.

A komposzt mellett még két hajdú-bihari cég is elismerésben részesült az innovációs pályázaton, amelyre több száz cég pályázott. Az innovációért felelõs szakemberek szerint ez, vagyis a kutatás-fejlesztés, vagyis a tudásalapú gazdaság jelentheti a keleti országrész számára a fejlõdést. Ahogy az a konferencián is kiderült: ma ez az innováció egyelõre gyerekcipõben jár az Észak-alföldi Régióban.

Igazán nincs meg a vállalatok mögött az az erõ, amelyik összekapcsolná az egyetemeket, a vállalkozásokkal, és azt a tudást, amelyek az egyetemeken és fõiskolánkon felhalmozódott a gazdaságra fordítaná – vélekedik Gazda László, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.

Az ilyen fejlesztésekre pedig jelentõs támogatást áll rendelkezésre. Hazai központi költségvetésbõl idén mintegy 900 millió forintra, uniós forrásból pedig akár 4 milliárd forintra pályázhatnak a fejlesztéseket vállaló cégek az Észak-alföldi Régióban.

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!